Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Το CIIM συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα PROMQE


Στην τέταρτη συνάντηση του ευρωπαϊκού προγράμματος  PROMQE (Erasmus+ 2014-2017) που πραγματοποιήθηκε το Μάρτιο στο Πανεπιστήμιο του Cambridge, συμμετείχε το CIIM και συγκεκριμένα το τμήμα Εκπαιδευτικής Ηγεσίας και Διοίκησης του Ινστιτούτου με υπεύθυνη τη διευθύντρια του προγράμματος Δρ Μαργαρίτα Χριστοφορίδου.
Το Cyprus International Institute of Management παρευρέθηκε στη συνάντηση ως συνεργαζόμενος φορέας στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα μαζί με το Πανεπιστήμιο Κύπρου (συντονιστής), το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Chancellor, Masters, and Scholars του Πανεπιστημίου του Cambridge, το University College Dublin, National University of Ireland και το Επαρχιακό Γραφείο Παιδείας Λεμεσού.


Το PROMQE, έχει στόχο να υποστηρίξει δημοτικά σχολεία που βρίσκονται σε περιοχές χαμηλού κοινωνικού οικονομικού υπόβαθρου, να ενισχύσουν τις βασικές μαθηματικές δεξιότητες των μαθητών τους. Σχολεία από τις τέσσερις προαναφερόμενες χώρες λαμβάνουν στήριξη για να αναπτύξουν τις δικές τους στρατηγικές και δράσεις στη βάση μίας  δυναμικής προσέγγισης, η οποία εστιάζεται στη σχολική βελτίωση και η οποία έχει τεκμηριωθεί τόσο θεωρητικά όσο και εμπειρικά. Στις στρατηγικές και δράσεις που αναπτύσσουν τα σχολεία, λαμβάνεται υπόψη το συγκείμενό τους, αλλά και συγκεκριμένα προβλήματα/προκλήσεις που μπορεί να αντιμετωπίζουν.

Στη συνάντηση αυτή, οι συμμετέχοντες από κάθε συνεργαζόμενο φορέα είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις εμπειρίες τους σχετικά με την εφαρμογή της παρέμβασης σε κάθε χώρα και να ανταλλάξουν απόψεις για τα προβλήματα/ προκλήσεις που προέκυψαν. Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα σεμινάριο για τη χρήση πολυεπίπεδων μοντέλων στατιστικής ανάλυσης το οποίο διοργανώθηκε από τους εκπροσώπους του Πανεπιστημίου Κύπρου, Δρ Λεωνίδα Κυριακίδη και Δρ Χαράλαμπο Χαραλάμπους.


Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα: http://www.ucy.ac.cy/promqe

Δεν υπάρχουν σχόλια: