Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Δείτε όλα τα νεότερα σχετικά με την αεροπειρατεία στο αεροδρόμιο Λάρνακας

Δύο άτομα αποβιβάστηκαν λίγο μετά το μεσημέρι από το αεροσκάφος της EgyptAir που βρίσκεται υπό αεροπειρατεία στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στις 9:30 αποβιβάστηκαν από το αεροσκάφος 49 άτομα και γύρω στις 11:25 άλλα πέντε άτομα.
Οι αποσκευές των επιβατών ελέγχονται από πυροτεχνουργούς της Αστυνομίας.
Στο μεταξύ, ο αεροπειρατής ζήτησε και έδωσε επιστολή στον αξιωματικό υπηρεσίας, γραμμένη στα αραβικά. Αυτή τη στιγμή στο αεροδρόμιο Λάρνακας μεταφράζουν την επιστολή για να δουν περί τίνος πρόκειται.
Στο αεροσκάφος επέβαιναν επιβάτες διαφόρων υπηκοοτήτων, μεταξύ αυτών, Ισραηλινοί, Βρετανοί, Ολλανδοί και Αμερικάνοι, καθώς και δεκαεξαμελές πλήρωμα.
Την ίδια ώρα, τρία κέντρα διαχείρισης κρίσεων βρίσκονται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα για διαχείριση της αεροπειρατείας που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, το πρώτο κέντρο διαχείρισης κρίσεως βρίσκεται στο αεροδρόμιο Λάρνακας με επικεφαλής τον Διοικητή της ΜΑΔΔ ο οποίος έχει και το κεντρικό πρόσταγμα και μαζί του βρίσκεται ο Διοικητής της ΚΥΠ και διαπραγματευτές της Αστυνομίας, ειδικά εκπαιδευμένοι, οι οποίοι βρίσκονται σε συνομιλίες με τον αεροπειρατή ο οποίος μιλά αραβικά.
Το δεύτερο κέντρο διαχείρισης κρίσεως βρίσκεται στο επιτελείο της ΜΑΔΔ στη Λευκωσία με επικεφαλής τον Υπαρχηγό της ΜΑΔΔ και το τρίτο κέντρο βρίσκεται στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Προηγούμενη ανάρτηση
Η Αστυνομία εκκένωσε ολόκληρη την περιοχή Μακένζι στη Λάρνακα λόγω της κατάστασης που επικρατεί στο Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας με το υπό πειρατεία αεροσκάφος των Αιγυπτιακών Αερογραμμών, που βρίσκεται καθηλωμένο εκεί.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Αστυνομία έχουν απομακρυνθεί όλοι οι εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας ενώ εκκενώθηκαν και όλα τα κέντρα αναψυχής που βρίσκονται στην περιοχή Μακένζι.

Προηγούμενη ανάρτηση
Σταθμευμένο στο τέλος του αεροδρομίου Λάρνακας, κοντά στο χώρο δίπλα από την παραλία Μακένζι, βρίσκεται σταθμευμένο το αεροσκάφος των Αιγυπτιακών Αερογραμμών, στο οποίο έχει εκδηλωθεί αεροπειρατεία.
Πριν από λίγο έχει τοποθετηθεί σκάλα αποβίβασης, ενώ σε κοντινή απόσταση από το αεροσκάφος βρίσκονται δύο πυροσβεστικά οχήματα του αστυνομικού Σταθμού του αεροδρομίου.
Η Αστυνομία έχει αποκλείσει το χώρο στο τέρμα της παραλίας Μακένζι.

Προηγούμενη ανάρτηση
Απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων που έχουν συγκεντρωθεί στο αεροδρόμιο Λάρνακας ζητούν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αεροπειρατές που βρίσκονται στο αεροσκάφος που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο γύρω στις 08:50, καθώς ενδέχεται να αφήσουν ελεύθερα γυναικόπαιδα αιγυπτιακής καταγωγής.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πρόκειται για πέραν του ενός αεροπειρατές.
Το αεροσκάφος μεταφέρει πενήντα πέντε επιβάτες και επταμελές πλήρωμα.
Έχει ήδη υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία του Κύπριου Υπουργού Εξωτερικών με τον Αιγύπτιο ομόλογό του.
Έγκυρες πηγές δήλωσαν στο ΚΥΠΕ, πως στο Υπουργείο Εξωτερικών βρίσκονται πέντε Υπουργοί και υπηρεσιακοί παράγοντες, προκειμένου να χειριστούν την όλη κατάσταση.
Ειδικότερα, στο ΥΠΕΞ βρίσκονται οι Υπουργοί Εξωτερικών, Εσωτερικών, Μεταφορών, Δικαιοσύνης και Άμυνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: