Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2019

Όλα τα νεότερα για το φονικό στη Λεμεσό


Επανάρχισαν με το πρώτο φως της μέρας οι έρευνες στη σκηνή της δολοφονίας του 44χρονου, Χρίστου Μιχαήλ, το άψυχο σώμα του οποίου εντοπίστηκε τη Δευτέρα στη θέση του οδηγού ακινητοποιημένου αυτοκινήτου, σε χωράφι στην περιοχή Πολεμιδιών.
Σήμερα το πρωί θα πραγματοποιηθεί, στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, η νεκροτομή επί της σορού του, ενώ σύμφωνα με τα ευρήματα της χθεσινής αυτοψίας που διενεργήθηκε από τους ιατροδικαστές Νικόλα Χαραλάμπους και Αγγελική Παπέττα, ο 44χρονος δέχθηκε δυο πυροβολισμούς με κυνηγετικό όπλο, τύπου ΔΟΚΟ, στο θώρακα.
Η Αστυνομία διερευνά φόνο εκ προμελέτης και η ανακριτική ομάδα που έχει συσταθεί εξετάζει ενδελεχώς τις πληροφορίες που συλλέγει μέσα από ανακρίσεις προσώπων που συνδέονται με το θύμα και προσπαθεί να συνθέσει το πάζλ των όσων εκτυλίχθηκαν το προηγούμενο βράδυ στην περιοχή.
Υπενθυμίζεται ότι ραντεβού θανάτου στήθηκε προχθές τα ξημερώματα στη Λεμεσό με στόχο 44χρονο ο οποίος σκοτώθηκε μέσα στον αυτοκίνητο του, αφού δέκτηκε δύο πυροβολισμούς με κοντόκαννο κυνηγετικό  όπλο από κοντινή απόσταση. 
Το δολοφονικό κτύπημα που διαπράχτηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας με θύμα τον Χρήστο Μιχαήλ από το χωριό Δορά της επαρχίας Λεμεσού, ήταν άριστα προμελετημένο, κάτι που δυσκολεύει για μια ακόμα φορά τις διωκτικές Αρχές. Σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών αναζητά τα κίνητρα η Αστυνομία, αφού το θύμα ήταν γνωστό στις διωκτικές Αρχές τις οποίες απασχόλησε σε διάφορες υποθέσεις και κυρίως την ΥΚΑΝ με υποθέσεις ναρκωτικών. Οι ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού εκτιμούν ότι τα κίνητρα των εγκληματικών στοιχείων βρίσκονται σε επαγγελματικές δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με ναρκωτικά, γι’ αυτό οι έρευνες και ανακρίσεις τους στρέφονται σε κύκλους ατόμων που δραστηριοποιούνται με διακίνηση ναρκωτικών.   
Η αποκάλυψη του εγκλήματος έγινε χθες γύρω στις 3.00 το απόγευμα, όταν κάτοικοι στην περιοχή Αγίου Συλά παρά το Νοσοκομείο Λεμεσού, βρέθηκαν μπροστά στο πτώμα του 44χρονου που βρισκόταν στη θέση του οδηγού μέσα στο αυτοκίνητο του μάρκας Mercedes το οποίο ήταν ακινητοποιημένο σε χωράφι κάτω από χαρουπιά. 
Αμέσως ενημερώθηκε η Αστυνομία και σε ελάχιστα λεπτά, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν αποκλείσει την περιοχή όπου διαπράχθηκε το στυγερό έγκλημα και σε μεγάλη ακτίνα επιδόθηκαν σε επιστάμενες εξετάσεις τόσο για προστασία τεκμηρίων στη σκηνή του φόνου όσο και για συλλογή επιπρόσθετων τεκμηρίων στην ευρύτερη περιοχή, με την ελπίδα να οδηγηθούν στον εντοπισμό των δραστών. 
Στη σκηνή κλήθηκαν και οι ιατροδικαστές Νικόλας Χαραλάμπους και Αγγελική Παπέττα, για αυτοψία.   Σύμφωνα με πληροφορίες το θύμα φέρει τραύματα στο πρόσωπο και στο θώρακα ενώ σφαιρίδια έπληξαν τα καθίσματα του αυτοκινήτου του θύματος. 
Με βάση κάποια τεκμήρια που εντοπίσθηκαν και παραλήφθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις, φαίνεται ότι για το φόνο του Μιχαήλ χρησιμοποιήθηκε κοντόκαννο κυνηγετικό. 
Στη σκηνή μετέβησαν επίσης ο Βοηθός Αρχηγός Αστυνομίας Στέλιος Παπαθεοδώρου, ο διευθυντής ΤΑΕ Αρχηγείου Χριστόφορος Μαυρομμάτης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λεμεσού Νίκος Νίκου και ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα φειδωλός στις δηλώσεις του, αναφέροντας ότι αξιολογούνται όλες οι πληροφορίες και η ανακριτική ομάδα έχει αρχίσει ήδη τη λήψη καταθέσεων.