Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

Υπερχείλισε το φράγμα του Μαυροκόλυμπου στην Πάφο


Το τρίτο φράγμα στην Επαρχία Πάφου υπερχείλισε σήμερα τις πρωινές ώρες λόγω της παρατεταμένης βροχόπτωσης . Πρόκειται για το φράγμα του Μαυροκόλυμπου μετά τα φράγματα του Πωμού και της Αργάκας που είχαν υπερχειλίσει πριν λίγες ημέρες .
Το φράγμα του Μαυροκόλυμπου είναι χωρητικότητας 2 εκατομμυρίων 180 χιλιάδων κυβικών μέτρων νερού και βρίσκεται μεταξύ του Δήμου Πέγειας και της Κισσόνεργας.

Επίσης από τις έντονες βροχοπτώσεις κατέβηκε ο ποταμός του “Αμμαθκιού” στην περιοχή Μηλιού- Γιόλους, ο οποίος περνά από την Πόλη Χρυσοχούς και καταλήγει στο κάμπινγκ.
Η πυροσβεστική υπηρεσία Πάφου δέχτηκε μέχρι στιγμής μία κλήση για επεισόδιο που αφορά υποστατικό που πλημμύρισε στην κοινότητα του Πολεμίου. Στην σκηνή για την άντληση νερών έσπευσε ένα όχημα του κεντρικού πυροσβεστικού σταθμού Πάφου.
Εξάλλου σε πάρα πολλές περιοχές στην πόλη και Επαρχία Πάφου έχουν αποκοπεί δέντρα λόγω των σφοδρών ανέμων που επικρατούν στην περιοχή.
Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ η Έπαρχος Πάφου Μαίρη Λάμπρου ανέφερε πως η Επαρχιακή Διοίκηση βρίσκεται επί ποδός μαζί με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες για την αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων. Η κ. Λάμπρου είπε πως συνεργεία της Επαρχιακής Διοίκησης όσο και των Δημοσίων Έργων προχώρησαν σε καθαρισμούς δρόμους από διάφορες κατολισθήσεις στην Επαρχία Πάφου.
Ακολούθως η Έπαρχος Πάφου αναφέρθηκε στην νέα γέφυρα Νατάς- Χολετριών που ολοκληρώθηκε πριν ενάμισι χρόνο περίπου που βρίσκεται – όπως είπε- λίγο πιο κάτω από την υπερχείλιση. Πρόσθεσε μάλιστα, πως για προληπτικούς λόγους η Αστυνομία ανακοίνωσε πως έκλεισε η κυκλοφορία στην γέφυρα Νατάς- Χολετριών αφού παρατηρήθηκε μεγάλη ροή περίπου 78 κυβικά μέτρα νερού το δευτερόλεπτο ενώ αναμένεται μεγαλύτερη βροχόπτωση το απόγευμα.
Στο μεταξύ λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών που επικρατούν σε όλη την Eπαρχία Πάφου , παρουσιάζονται πολλά προβλήματα στο οδικό δίκτυο, με αποτέλεσμα πολλοί δρόμοι να έχουν κλείσει για την κυκλοφορία.
Κλειστοί λόγω κατολισθήσεων και συσσώρευσης μεγάλων ποσοτήτων νερού στο οδόστρωμα είναι οι δρόμοι Επισκοπής – Νατάς (γεφύρι Νατάς),Αγίου Γεωργίου – Κιδασίου,Κελοκεδάρων – Τραχυπέδουλας, Τραχυπέδουλας – Σαλαμιού,
Κελοκεδάρων – Φιλούσας, Κελοκεδάρων – Αμαργέτης (υπερχείλιση ποταμού Ξερού, στην τοποθεσία Ζυριπιλλή), Σαλαμιού – Γαλαταριάς, Αγίου Νικολάου – Καμιναριών, Αγίου Νικολάου – Πέρα Βάσας (γεφύρι Τζιελεφού), Γιόλου – Μηλιούς (παλαιός δρόμος), Παναγιάς – Κοιλάδας των κέδρων, Καννάβια – Σταυρού Ψώκας και Παναγιάς – Σταυρού Ψώκας

Λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν σε όλη την Κύπρο, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο αρκετών περιοχών παρουσιάζει συχνές αλλαγές. Ως εκ τούτου η Αστυνομία καλεί τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες, να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και να έχουν τα φώτα πορείας των οχημάτων τους αναμμένα


κυπε