Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2019

Πολλά προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Κύπρου


Λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών που επικρατούν σε όλη την Κύπρο, παρουσιάζονται πολλά προβλήματα στο οδικό δίκτυο, με αποτέλεσμα πολλοί δρόμοι να έχουν κλείσει για την κυκλοφορία.


Κλειστοί λόγω κατολισθήσεων και συσσώρευσης μεγάλων ποσοτήτων νερού στο οδόστρωμα είναι:

Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου
Νατάς - Χολετριών (καινούριο γεφύρι)
Επισκοπής – Νατάς (γεφύρι Νατάς)
Αγίου Γεωργίου – Κιδασίου
Κελοκεδάρων – Τραχυπέδουλας
Τραχυπέδουλας – Σαλαμιού
Κελοκεδάρων – Φιλούσας
Κελοκεδάρων – Αμαργέτης (υπερχείλιση ποταμού Ξερού, στην τοποθεσία Ζυριπιλλή)
Σαλαμιού – Γαλαταριάς
Αγίου Νικολάου - Καμιναριών 
Αγίου Νικολάου – Πέρα Βάσας (γεφύρι Τζιελεφού)
Γιόλου – Μηλιούς (παλαιός δρόμος)
Παναγιάς – Κοιλάδας των κέδρων
Καννάβια – Σταυρού Ψώκας
Παναγιάς – Σταυρού Ψώκας
Αστυνομική Διεύθυνση ΜόρφουΑγίας Μαρίνας Ξυλιάτου - Περιστερώνας
Αγίας Μαρίνας Ξυλιάτου – Φράχτη Αγίας Μαρίνας Ξυλιάτου
Λόγω κατολισθήσεων όγκων χώματος και πετρών, προβλήματα παρουσιάζονται και στους ακόλουθους δρόμους:
Αστυνομική Διεύθυνση ΠάφουΤσάδας - Στρουμπιού 
Αστυνομική Διεύθυνση ΜόρφουΈχουν σημειωθεί κατολισθήσεις στον κύριο δρόμο Ευρύχου – Κακοπετριάς, στην πάροδο για την είσοδο στην Κακοπετριά. Η είσοδος στο χωριό, επιτυγχάνεται μέσω του χωριού Γαλάτα ή μέσω Αγίου Νικολάου.
Κανναβιών – Αγίας Ειρήνης – Σπηλιών - Κυπερούντας
Κατολισθήσεις όγκων χώματος και πετρών στο οδόστρωμα, παρατηρούνται συνεχώς σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου, ιδιαίτερα στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές και οι οδηγοί προτρέπονται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί
Λόγω χιονόπτωσης, οι ακόλουθοι δρόμοι είναι ανοικτοί ΜΟΝΟ για οχήματα εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς:
Πλατρών – Τροόδους
Καρβουνά – Τροόδους
Προδρόμου – Τροόδους
Στην περιοχή του Τροόδους, πέφτει χιόνι και επικρατεί πυκνή ομίχλη και η ορατότητα είναι περιορισμένη. Ομίχλη επικρατεί και στην περιοχή Αγρού.
Λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν σε όλη την Κύπρο, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο αρκετών περιοχών παρουσιάζει συχνές αλλαγές. Ως εκ τούτου οι οδηγοί καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες, να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και να έχουν τα φώτα πορείας των οχημάτων τους αναμμένα. 
Επίσης, οι πολίτες πριν από κάθε μετακίνησή τους, μπορούν να ενημερώνονται από την κατηγορία «Οδικό Δίκτυο», στο Application της Αστυνομίας Κύπρου και  την ενημερωτική σελίδα www.cypruspolicenews.com, καθώς επίσης και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης της Αστυνομίας, για την κατάσταση που επικρατεί στο οδικό δίκτυο.