Τετάρτη 18 Αυγούστου 2021

3 χιλιάδες ευρώ εξώδικο πρόστιμο σε ξενοδοχείο στην Πάφο

 Σε καταγγελίες 23 πολιτών και 6 υπεύθυνων υποστατικών προέβη η Αστυνομία το τελευταίο 24ωρο, στο πλαίσιο συνολικά 3.949 ελέγχων παγκύπρια αναφορικά με την τήρηση των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού και την εφαρμογή των διαταγμάτων του Περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου.

Ανάμεσα στα έξι υποστατικά και ένα ξενοδοχείο στην Πάφο, στο οποίο εντοπίστηκαν υπάλληλοι χωρίς SafePass, χωρίς μάσκα, στην είσοδο δεν γινόταν έλεγχος, ενώ δεν υπήρχαν σημάνσεις, αλλά ούτε και αντισηπτικά. Η Αστυνομία επέβαλε εξώδικο πρόστιμο 3,000 ευρώ στον ιδιοκτήτη. 

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ εκπρόσωπος του Κλάδου Επικοινωνίας Αρχηγείου Αστυνομίας, διενεργήθηκαν 1.461 έλεγχοι στη Λευκωσία από τους οποίους προέκυψε καταγγελία εναντίον ενός υπεύθυνου υποστατικού και 270 έλεγχοι στη Λεμεσό, όπου καταγγέλθηκαν 14 πολίτες.

Στη Λάρνακα από συνολικά 557 ελέγχους καταγγέλθηκαν τρεις πολίτες, στην Πάφο διενεργήθηκαν 372 έλεγχοι και καταγγέλθηκε ένας πολίτης και 5 υπεύθυνοι υποστατικών, ενώ στην Αμμόχωστο έγιναν 721 έλεγχοι και καταγγέλθηκαν 5 πολίτες. Δεν προέκυψαν καταγγελίες από τους 228 ελέγχους που διενεργήθηκαν στη Μόρφου.

Η Τροχαία διενήργησε παγκύπρια 302 ελέγχους, από τους οποίους δεν προέκυψαν καταγγελίες.

Η Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία διενήργησε 38 ελέγχους χωρίς να προκύψει οποιαδήποτε καταγγελία.https://www.reporter.com.cy/police/article/849188/kampana-se-xenodocheio-poy-den-eiche-simanseis-kai-elencho-ga-safepass-stin-eisodo

Δεν υπάρχουν σχόλια: