Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021

Έργο ανάπλασης της Λεωφόρου Ελλάδος στην Πάφο

 Στην φάση της εκτέλεσης των ουσιαστικών εργασιών εισέρχεται από σήμερα, Δευτέρα, το έργο της ανάπλασης μιας από τις σημαντικότερες οδικές αρτηρίες της Πάφου, της Λεωφόρου Ελλάδος.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, έχουν προηγηθεί κατεδαφίσεις κτηρίων σε γη που έχει απαλλοτριωθεί για την δημιουργία του κυκλικού κόμβου στα φώτα Παπαντωνίου. Από σήμερα σε ένα μεγάλο τμήμα της λεωφόρου Ελλάδος, από το ύψος της φρουταρίας Τσιακαριάν μέχρι το τέρμα του πάρκου Δασούδι, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία για οχήματα που κατευθύνονται από την Πάφο προς την Μεσόγη.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, όσοι επιθυμούν να κινηθούν προς την κατεύθυνση αυτή θα πρέπει να ακολουθούν την παράκαμψη που έχει σχεδιασθεί μέσω της οδού Βυζαντίου προς την περιοχή ΑΕΤΑ και βόρεια. Η κάθοδος των οχημάτων, επί του παρόντος, δεν επηρεάζεται.
Συγκεκριμένα η λωρίδα με βόρεια κατεύθυνση από την Πάφο προς τη Μεσόγη θα παραμείνει κλειστή από το ύψος της οδού Βυζαντίου μέχρι 200 μ. μετά την Υπεραγορά Lidl. Η τροχαία κίνηση θα παρακάμπτεται μέσω των οδών Ολύμπου, Βασιλέως Κωνσταντίνου, Γεωργίου Νικολάου και Δημοκρατίας (ανατολικά) και μέσω των οδών Βυζαντίου και Αλεξάνδρου Παπάγου (δυτικά).
Οι εργασίες περιλαμβάνουν υπογειοποίηση υπηρεσιών, ανακατασκευή/κατασκευή δρόμων και πεζοδρομίων, θέσεων παρόδιας στάθμευσης, αναβάθμιση οδικού φωτισμού κ.ά.
Ο Δήμος Πάφου διαβεβαιώνει το κοινό ότι καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την πρόκληση της λιγότερο δυνατής ταλαιπωρίας από την εκτέλεση του σημαντικού αυτού έργου που θα αλλάξει την εικόνα της πόλης και ζητεί την κατανόησή του, καταλήγει η ανακοίνωση.


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: