Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021

Νέα υπόθεση πλαστοπροσωπίας στην Πάφο

Υπό κράτηση τέθηκε ένας 31χρονος για παράνομη παραμονή στο έδαφος της Δημοκρατίας, ενώ άτομο 23 ετών προσπάθησε να πετάξει από το αεροδρόμιο Πάφου με διαβατήριο που φέρεται να είναι κλεμμένο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία στις 25.8.21 στις 03:00 τα ξημερώματα μέλη του ΟΠΕ Πάφου συνέλαβαν στην Πάφο για το αδίκημα της παράνομης παραμονής στην Δημοκρατία άνδρα, αφρικανικής καταγωγής, ηλικίας 31 ετών. Από περαιτέρω εξετάσεις της Αστυνομίας φαίνεται ότι ο 31χρονος υπέβαλε αίτηση για πολιτικό άσυλο στην Δημοκρατία η οποία απορρίφθηκε στις 23.12.20 και η απόφαση αυτή του επιδόθηκε στις 23.2.21.
Έκτοτε παραμένει παράνομα στο έδαφος της Δημοκρατίας. Ακολούθως αυτός μεταφέρθηκε και κρατείται στα κρατητήρια της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου ενώ γίνονται διευθετήσεις για απέλαση του. Η Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Πάφου διερευνά την υπόθεση.
Επίσης σε άλλη περίπτωση, την Τρίτη γύρω στις 17:30 το απόγευμα, παρουσιάστηκε άνδρας αφρικανικής καταγωγής στο αεροδρόμιο Πάφου με σκοπό να αναχωρήσει για το Βερολίνο Γερμανίας.
Ο συγκεκριμένος υπέδειξε στους επί καθήκοντι αστυνομικούς ένα γαλλικό διαβατήριο το οποίο μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ήταν μεν γνήσιο, όμως υπήρχαν ουσιώδεις διαφορές στην εμφάνιση του κατόχου με το πρόσωπο της φωτογραφίας στο διαβατήριο.
Το διαβατήριο φέρεται να είναι κλεμμένο. Ανακρινόμενος προφορικά από μέλη του ΤΑΕ Πάφου που κλήθηκαν και μετέβησαν στο μέρος ανέφερε τα πραγματικά του στοιχεία, τη χώρα καταγωγής του και ότι είναι ηλικίας 23 ετών. Στην συνέχεια αυτός συνελήφθη για το αυτόφωρο αδίκημα της πλαστοπροσωπίας. Οι εξετάσεις συνεχίζονται από το ΤΑΕ Πάφου.


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: