Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021

«Σταδιακή απόσυρση των σχεδίων στήριξης». ΒΙΝΤΕΟ

Για την σταδιακή απόσυρση των σχεδίων στήριξης, την νομική ρύθμιση της τηλεργασίας, τη συνέχιση των δαπανών για την κοινωνική προστασία και άλλα σημαντικά θέματα που αφορούν τα εργασιακά, μίλησε στο Μεσημέρι και Κάτι  του ΣΙΓΜΑ, η Υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Τα πακέτα στήριξης για τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους, «πρέπει σταδιακά να αποσυρθούν» σύμφωνα με την Υπουργό Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Η σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα δείχνει ότι οι επιχειρήσεις οι οποίες κατά το μεγαλύτερο διάστημα της πανδημίας έλαβαν οικονομική στήριξη από τα κρατικά σχέδια, εκ των πραγμάτων μπαίνουν σε ρυθμούς κανονικότητας και απρόσκοπτης παραγωγής και λειτουργίας. Ως εκ τούτου τόνισε η κα Αιμιλιανίδου, «η συνεχής επιδότηση δεν είναι η καλύτερη λύση» και δεν βοηθά στην επιστροφή της κανονικότητας.

«Εξάλλου φτάσαμε στο 80% των εμβολιασμών» υπογράμμισε συμπληρώνοντας πως ήδη τα σχέδια των τελευταίων μηνών έχουν αρκετά μειωμένο ποσοστό επιδότησης. Ενδεικτικά, από το 97% επιδότησης εργασίας μέσω των σχεδίων στήριξης, τους τελευταίους μήνες το ποσοστό αυτό έφτασε στο 40%. Εξάλλου, και οι ίδιοι οι αυτοτελώς και οι επιχειρήσεις από μόνοι τους πλέον δεν συμμετέχουν στα σχέδια στήριξης εδώ και μερικούς μήνες σύμφωνα με την Υπουργό Εργασίας, αφού οι επιχειρήσεις τους λειτουργούν πλέον κανονικά.

Για το πότε θα γίνει οριστικά απόσυρση των σχεδίων στήριξης για τις επιχειρήσεις, η κα Αιμιλιανίδου ανέφερε ότι αυτό είναι απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου και επανέλαβε ότι είναι κάτι που θα γίνει σταδιακά, όπως εξάλλου συμβαίνει ήδη τους τελευταίους μήνες.



Δείτε το βίντεο ΕΔΩ!!!


https://economytoday.sigmalive.com/oikonomia/kypros/40000_zeta-stadiaki-aposyrsi-shedion-stirixis-pote-vlepei-ayxisi-misthon-vinteo

Δεν υπάρχουν σχόλια: