Τρίτη 17 Αυγούστου 2021

Της πέρασαν χειροπέδες στο αεροδρόμιο Πάφου για υπόθεση πλαστοπροσωπίας

 

Υπό κράτηση τέθηκε γυναίκα για υπόθεση πλαστοπροσωπίας , της παράνομης εισόδου και της παράνομης παραμονής στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, χτες το μεσημέρι, ενώ μέλος της ασφάλειας του αεροδρομίου Πάφου διενεργούσε διαβατηριακό έλεγχο στον τομέα των αναχωρήσεων, γυναίκα αφρικανικής καταγωγής που ετοιμαζόταν να αναχωρήσει για την Γαλλία παρουσίασε γερμανικό δελτίο ταυτότητος και από τον έλεγχο του διαβατηρίου διαφάνηκε ότι ναι μεν το δελτίο ταυτότητας είναι γνήσιο όμως το πρόσωπο που το είχε στην κατοχή του δεν έμοιαζε με το πρόσωπο που απεικονίζονταν στην φωτογραφία του δελτίου ταυτότητας.
Από περαιτέρω εξετάσεις που έγιναν μέσω του συστήματος υπηρεσίας ασύλου όσο και μέσω του συστήματος αρχείου πληθυσμού δεν εντοπίστηκε οποιαδήποτε εγγραφή στο συγκεκριμένο όνομα που έφερε η ταυτότητα.
Κατόπιν τούτου η γυναίκα συνελήφθη για το αυτόφωρο αδίκημα της πλαστοπροσωπίας, της παράνομης εισόδου και της παράνομης παραμονής στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η γυναίκα ανακρινόμενη στα γραφεία του ΤΑΕ Πάφου, παραδέχτηκε ότι η ταυτότητα που παρουσίασε δεν της ανήκει και ότι κατάγεται από το Κόνγκο.
Οι εξετάσεις συνεχίζονται από το ΤΑΕ Πάφου.


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: