Τρίτη 10 Αυγούστου 2021

Επιχείρησαν να ταξιδέψουν από το αεροδρόμιο Πάφου με πλαστές ταυτότητες

Υποθέσεις πλαστοπροσωπίας και πλαστογραφίας διερευνά το ΤΑΕ Πάφου μετά την σύλληψη δύο προσώπων στον αερολιμένα Πάφου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, γυναίκα συνελήφθη τα ξημερώματα στον αερολιμένα Πάφου πριν την αναχώρησή της στο Βέλγιο. Κατά τον διαβατηριακό έλεγχο έδειξε γαλλική ταυτότητα. Από περαιτέρω εξετάσεις ωστόσο διαφάνηκε ότι η φωτογραφία που απεικονίζεται στην ταυτότητα δεν είναι η ίδια με το πρόσωπο που την παρουσίασε. Κατόπιν τούτου, αυτή συνελήφθη και μεταφέρθηκε στα Γραφεία του ΤΑΕ Πάφου για σκοπούς ανάκρισης. 

Εξάλλου διάταγμα κράτησης τριών ημερών εξέδωσε το επαρχιακό δικαστήριο Πάφου εναντίον ενός προσώπου για υπόθεση πλαστογραφίας και πλαστοπροσωπίας. 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στις 8.8.21 στο αεροδρόμιο Πάφου ένα πρόσωπο αφρικανικής καταγωγής προσπάθησε να ταξιδέψει για την Γαλλία δείχνοντας γαλλικό διαβατήριο. Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι αυτό δεν ήταν γνήσιο αλλά και  το πρόσωπο που το παρουσίαζε δεν ήταν το πρόσωπο που απεικονίζονταν στην φωτογραφία του διαβατηρίου. 

Αυτός συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα, μεταφέρθηκε στα Γραφεία του ΤΑΕ Πάφου όπου ανακρινόμενος ανέφερε το πραγματικό του όνομα και την καταγωγή του και τέθηκε υπό κράτηση. 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: