Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021

Εκδήλωση στη Σκόπελο προς τιμήν του Ολυμπιονίκη Νικόλαου Σκιαθίτη

 

Την Τετάρτη 18 Αυγούστου 2021 πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι Λουτρακίου Γλώσσας Σκοπέλου εκδήλωση προς τιμήν τουσυμπατριώτη Ολυμπιονίκη μας  κ. Νικόλαου Σκιαθίτη.


Η κ. Γιάννα Μαρούλη καλωσόρισε τουςπροσκεκλημένους και όλους τους παριστάμενους στην εκδήλωση και στη συνέχεια ανάγνωσε τον χαιρετισμόπου απέστειλεεγγράφως η Υφυπουργός Παιδείας και βουλευτής Μαγνησίας κ. Ζέττα Μακρή.

 

 

Χαιρετισμούς για τον τιμώμενο πραγματοποίησαν:ο Δήμαρχος Σκοπέλου κ. Σταμάτης Περίσσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου & Πρόεδρος ΔΛΤΣ κ. Άγγελος Ξηντάρης, οι Αντιδήμαρχοι Σκοπέλου κ.κ. Νικόλαος  και Αριστείδης Βούλγαρης και ο ξάδερφος του Ολυμπιονίκη κ. Νικόλαος Ορφανός.

 

Ο Δήμαρχος εξήρε το επίτευγμα του Νικόλαου Σκιαθίτη και κατέληξε λέγοντας:

«Αιώνια τιμή και δόξα στον Ολυμπιονίκη μας, Νικόλαο Σκιαθίτη» .

 

Ο Πρόεδρος ΔΣ & Πρόεδρος του ΔΛΤ Σκοπέλουκ. Άγγελος Ξηντάρηςείπε χαρακτηριστικά:

«Η νίκη σας δεν έκανε μόνο περήφανους τους συμπατριώτες σου, τη Σκόπελο, την αρχαία Πεπάρηθο, το Αιγαίο αλλά και ολόκληρη τη χώρα».

 

Ο Αντιδήμαρχος και Αντιπρόεδρος του ΔΛΤΣ κ. Νικόλαος Βαφίνης μίλησε επίσης με τα θερμότερα λόγια για τον Ολυμπιονίκη μας  «Καμαρώνουμε για σένα, σε θαυμάζουμε. Η βραδιά είναι αφιερωμένη σε έναν σπουδαίο άνθρωπο, σε έναν σπουδαίο αθλητή, σε σένα Νικόλα μας»

 

 

Ο Αντιδήμαρχος κ. Αριστείδης Βούλγαρης στο λόγο του αναφέρθηκε στο  μοναχικό παράκτιο ταξίδι 325 χιλιομέτρων του κ. Σκιαθίτη, από τον Βόλο μέχρι τον Μαραθώνα, λαμβάνοντας μέρος στο «ΦλόγΑθλον», με σκοπό τη στήριξη του Συλλόγου γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα».

 

Ο κ. Νικόλαος Ορφανός αναφέρθηκε στα παιδικά χρόνια του Ολυμπιονίκη και το πάθος του να κωπηλατεί, ευχαρίστησε εκ μέρους όλης της οικογένειας το Δήμο και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σκοπέλου για αυτή την εκδήλωση και ευχήθηκε στο μέλλον να υπάρξουν και άλλοι Ολυμπιονίκες.

 

 

Στη συνέχεια δόθηκε ο λόγος στον Ολυμπιονίκης μας, ο οποίοςευχαρίστησε συγκινημένος όλους όσους παρευρέθηκαν αλλά και όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης και σε μία έμπρακτη κίνηση ευχαριστίας, χάρισε στο Δήμο τον Ολυμπιακό Κότινο και το χάλκινο μετάλλιο.

 

Σε κλίμα συγκίνησης, ο Δήμαρχος Σκοπέλου απένειμε την τιμητική πλακέτα στον κ. Νικόλαο Σκιαθίτη, ενώ ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδροςτου ΔΛΤΣ προσέφεραν ένα ενθύμιο και άνθη στον τιμώμενο.

 

Στο τέλος της τελετής έγιναν τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος που κοσμεί το λιμένα Λουτρακίου προς τιμήν του Ολυμπιονίκη και ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από τον Πολιτιστικό & Εξωραϊστικό Σύλλογο Γλώσσας.

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πανοσιολογιότατος πατήρ Ρηγίνος ιερέας Λουτρακίου, οι εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Μαρία Σάββα, Μαρία ΣοφικίτουΣίσκου, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Σπυριδούλα Καρβέλη, Ευάγγελος Τσουκαλάς, οΠρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Αγάλος Φωτόπουλος, τοπικοί σύμβουλοι, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΛΤ Σκοπέλου, ο λιμενάρχης Σκοπέλου κ. Γεώργιος Γκάρας , ο Πρόεδρος του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Σκοπέλου κ. Σπύρος Κοσμάς και πλήθος κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: