Κυριακή 29 Αυγούστου 2021

Το εμβληματικό έργο ανάπτυξης του Λιμανιού και της Μαρίνας οδηγεί τη Λάρνακα στη Νέα Εποχή

Την παρουσίαση του ανανεωμένου Master Plan, που αναμένεται να δώσει πνοή σε ένα νέο κοινωνικό και παραγωγικό μοντέλο ανάπτυξης και να οδηγήσει τη Λάρνακα στη νέα εποχή, έκανε ο Διευθυντής Σχεδιασμού της AECOM, Fernando Temprano.

Ο σύγχρονος σχεδιασμός, η υψηλή αισθητική του έργου, οι καινοτόμες υποδομές και ο σεβασμός στην ποιότητα ζωής και στο περιβάλλον, κέρδισαν τις εντυπώσεις στη διάρκεια της παρουσίασης, ενώ όλοι οι φορείς αναγνώρισαν την προστιθέμενη αξία που αποκτά η πόλη, καθώς και τις θετικές αλλαγές που θα επιφέρει στη ζωή των πολιτών. Μάλιστα ιδιαίτερα θετικά σχόλια, απέσπασαν τα σχέδια της νέας υπερσύγχρονης προβλήτας του Λιμανιού.

Ο κ. Πάνος Αλεξάνδρου, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Kition Ocean Holdings Ltd, εξέφρασε τον ενθουσιασμό και την ικανοποίηση του για το θετικό και πολύ εποικοδομητικό κλίμα που επικράτησε στη διάρκεια της παρουσίασης του μεγαλεπήβολου έργου της ανάπτυξης του Λιμανιού και της Μαρίνας Λάρνακας. Η κατασκευή και η ολοκλήρωση του έργου τόνισε ο κ. Αλεξάνδρου, θα δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας και νέες μορφές απασχόλησης, θα αποφέρει τεράστια έσοδα για το κράτος και θα ευνοήσει σημαντικά την τοπική κοινωνία της πόλης του Ζήνωνα. Ευχαριστώντας το Δήμαρχο Λάρνακας, κ. Ανδρέα Βύρα για την εμπιστοσύνη του, επαναβεβαίωσε τη δέσμευση του για τη δημιουργία ενός νέου πυρήνα υπερσύγχρονων και έξυπνων υποδομών και υπηρεσιών, εύκολα προσβάσιμων στο κοινό. Τα έργα υποδομής και ανάπτυξης του Λιμανιού και της Μαρίνας σημείωσε, θα υλοποιηθούν με απόλυτο σεβασμό προς το φυσικό περιβάλλον και θα στοχεύσουν στη διατήρηση της ταυτότητας και της ιστορικότητας της περιοχής, αναδεικνύοντας παράλληλα την πόλη της Λάρνακας ως μια σύγχρονη και ασφαλή Ευρωπαϊκή πόλη. Η σημαντική αυτή επένδυση τόνισε ο κ. Αλεξάνδρου, θα βελτιώσει καταλυτικά το οδικό δίκτυο και θα αναβαθμίσει το επίπεδο της οδικής ασφάλειας, ενώ η κατασκευή πλήρως προσβάσιμων πεζοδρομίων, θα διασφαλίσει την απρόσκοπτη διακίνηση των πεζών. Το πρότυπο έργο υπογράμμισε τέλος ο κ. Αλεξάνδρου, θα συμβάλει στην ουσιαστική αύξηση της τουριστικής κίνησης, στον εκσυγχρονισμό, αλλά και στην αισθητική εικόνα της ευρύτερης περιοχής της Λάρνακας.

Ο Δήμαρχος Λάρνακας, κ. Ανδρέας Βύρας, ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της Kition Ocean Holdings και ιδιαίτερα τον κ. Πάνο Αλεξάνδρου, καθώς και τους μελετητές για την ενημέρωση, επισημαίνοντας την σημαντικότητα του έργου. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, το Master Plan εμπίπτει και καλύπτει πλήρως τις προσδοκίες της πόλης της Λάρνακας. Η ανάπτυξη αυτή, είπε, αποτελεί ένα έργο που πρόκειται να αλλάξει όχι μόνο την εικόνα της Λάρνακας αλλά και ολόκληρης της Κύπρου. Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ούτως ώστε η εν λόγω επένδυση, να υλοποιηθεί σύμφωνα με τις προσδοκίες και τις επιθυμίες των κατοίκων της Πόλης και Επαρχίας Λάρνακας, παρέχοντας κάθε βοήθεια για να ξεπεραστούν πιθανά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε επίσης και η ομάδα σχεδιασμού και υλοποίησης του έργου που αποτελείται από τους "Rogan Associates SA", “Sotiris Agapiou Services” και “Dion. Toumazis and Associates”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: