Τρίτη 10 Αυγούστου 2021

Οδηγούσαν τύφλα στο μεθύσι

 Δύο οδηγούς, που οδηγώντας υπό την επήρεια αλκοόλης αποτελούσαν κίνδυνο για τους υπόλοιπους χρήστες του οδικού δικτύου, εντόπισε και έθεσε εκτός δρόμου η Αστυνομία. Οι δύο νέες περιπτώσεις οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης εντοπίστηκαν σε Λευκωσία και Λάρνακα, η μία εξ αυτών μάλιστα σε ώρα με αυξημένη κίνηση στο οδικό δίκτυο. 

 

Συγκεκριμένα, γύρω στις 7.50μ.μ. χθες, μέλη της Τροχαίας Λευκωσίας ανέκοψαν για έλεγχο 33χρονο, που οδηγούσε το όχημά του στη λεωφόρο Δημοκρατίας, στον Άγιο Δομέτιο. Ο οδηγός υποβλήθηκε σε προκαταρκτικό έλεγχο αλκοόλης με θετική ένδειξη. Ακολούθως μεταφέρθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Αγίου Δομετίου, όπου υποβλήθηκε σε τελική εξέταση αλκοόλης, με χαμηλότερη ένδειξη 122μg%, ενώ το ανώτατο όριο είναι 22μg%. 

 

Ο 33χρονος συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα και τέθηκε υπό κράτηση. Σήμερα αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας για εκδίκαση της υπόθεσης. 

 

Λίγες ώρες αργότερα, γύρω στη 1.55π.μ., μέλη της Τροχαίας Λάρνακας ανέκοψαν για έλεγχο αυτοκίνητο που οδηγούσε 44χρονος, στην οδό Νικόλαου Ρώσσου στη Λάρνακα. Ο οδηγός του οχήματος, υποβλήθηκε σε εξέταση αλκοόλης, με χαμηλότερη τελική ένδειξη 99μg%, αντί 22μg%. Ως αποτέλεσμα συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση, ενώ σήμερα αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για άμεση καταχώρηση της υπόθεσης. 

 

Υπενθυμίζεται ότι η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης είναι μια από τις συχνότερες αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων και άλλων σοβαρών οδικών συγκρούσεων. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία των τελευταίων πέντε χρόνων, μία στις πέντε θανατηφόρες συγκρούσεις είχε ως αιτία την κατανάλωση αλκοόλ από τον οδηγό. https://www.cypruspolicenews.com/DefaultArticle/ArticleId=20642

Δεν υπάρχουν σχόλια: