Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Φεστιβάλ Μπύρας στην Λευκωσία

Με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα αλλά και άφθονη μπύρα ανοίγει την Παρασκευή 28 Αυγούστου τις πύλες του το Nicosia Beer Fest, το οποίο συνδιοργανώνεται από το Δήμο Λευκωσίας, την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λευκωσίας και το Επιμελητήριο Λευκωσίας.

Μιλώντας σήμερα σε δημοσιογραφική διάσκεψη, ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης είπε πως το Φεστιβάλ Μπύρας αποτελεί πλέον θεσμό στα πολιτιστικά δρώμενα της πρωτεύουσας, αφού κάθε χρόνο αγκαλιάζεται θερμά από χιλιάδες επισκέπτες που σπεύδουν να επισκεφθούν το Φεστιβάλ, στο οποίο έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν διάφορα είδη μπύρας, πλούσια εδέσματα και να περάσουν μια ευχάριστη βραδιά με ζωντανή μουσική και τραγούδι από αξιόλογους καλλιτέχνες.
Ο κ. Γιωρκάτζης είπε πως το Φεστιβάλ θα διαρκέσει από τις 28 Αυγούστου μέχρι και τις 2 Σεπτεμβρίου, και θα ανοίγει τις πύλες του από τις 7 μέχρι τις 12 το βράδυ στην Τάφρο Κωστάνζα και θα συμμετέχουν οι εταιρίες παραγωγής, εισαγωγής και διανομής μπύρας οι οποίες θα προσφέρουν είδη μπύρας από όλο τον κόσμο. Πρόσθεσε πως το εισιτήριο έχει καθοριστεί στα 6 ευρώ με ένα ποτήρι μπύρας δωρεάν.
Η Πρόεδρος της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λευκωσίας Έλενα Τάνου, μιλώντας στη διάσκεψη, είπε πως το φεστιβάλ θα περιλαμβάνει πλούσιο μουσικό και καλλιτεχνικό πρόγραμμα, αφού οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν τραγούδια από διάφορα καλλιτεχνικά σχήματα.
Όπως είπε, το Φεστιβάλ περιλαμβάνει τις 5 δημοφιλέστερες συναυλίες του καλοκαιριού. Αναλύοντας το πρόγραμμα ανέφερε πως στις 28 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η συναυλία του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα με τον Γιάννη Κότσιρα αλλά και Κύπριους καλλιτέχνες με το συγκρότημα “Τα…Ξύδια Ατελείωτα”.
Στις 29 Αυγούστου θα τραγουδήσει η Ελεωνόρα Ζουγανέλη μαζί με το συγκρότημα Prospectus, στις 30 Αυγούστου ο Πάνος Μουζουράκης με την Πέννυ Μπαλτατζή και τους Gadjo Dilo, στις 31 Αυγούστου ο Κώστας Μακεδόνας, η Ελένη Πέτα και “Τα…Ξύδια Ατελείωτα”. Την 1 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τον Κωστή Μαραβέγια και τους Big Band Theory και τέλος στις 2 Σεπτεμβρίου συναυλία με τους Χρίστο Δάντη, Γιώργο Παπαδόπουλο και Στέλιο Πατρίκιο.
Απαντώντας σε ερώτηση, η κ. Τάνου είπε πως για πρώτη φορά θα φιλοξενηθεί στο χώρο ζυθοποιείο από την Τσεχία, ενώ άλλη μια καινοτομία είναι η κλήρωση δύο εισιτηρίων από τη Germania Airlines για ταξίδι στη Γερμανία.
http://ikypros.com/?p=119045#sthash.UQG2rprA.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: