Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Ο ΠΑΟΚ “σφράγισε” έτσι το εισιτήριο του για τους “32” του Europa League

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το ματς με διάθεση να κρατήσει μπάλα και έχοντας τον Σωτήρη Νίνη σε καλή μέρα προσπάθησε να κλείσει τους γηπεδούχου στην άμυνα τους. Οι Καζάκοι είχαν αμυντικούς προσανατολισμούς στο παιχνίδι τους, αλλά όποτε έβγαιναν στην αντεπίθεση ήταν πολύ επικίνδυνοι.






Η πρώτη μεγάλη φάση στο παιχνίδι έγινε από πλευράς της Σαχτιόρ (η μοναδική καλή στιγμή), με τον Γλύκο να αποκρούει το σουτ του Σίμτσεβιτς. Ο ΠΑΟΚ έδειξε... υπομονή στην ανάπτυξη του, αλλά από το 30' και μετά κυκλοφόρησε πιο γρήγορα την μπάλα και έφτιαξε κάποιες πολύ καλές ευκαιρίες, με σημαντικότερη το χαμένο τετ-α-τετ του Στοχ (38')



Με την έναρξη του δεύτερου μέρους το παιχνίδι απέκτησε μία.. άγρια ομορφιά, με τις δυο ομάδες να χάνουν σημαντικές ευκαιρίες (πιο κλασική αυτή του Φινοτσένκο στο 49'). Την ώρα που η Σαχτιόρ έδειξε να πιέζει για ένα γκολ, ήρθε ο Λούκας στο 54' -με ένα μάλλον τυχερό τρόπο- να ανοίξει το σκορ.



Οι Καζάκοι ανέβασαν κατακόρυφα στην συνέχεια την απόδοση τους, πιέζοντας για να φέρου το ματς στα ίσα, ο ΠΑΟΚ αμύνθηκε μαζικά και... γλύτωσε σε αρκετές ευκαιρίες την ισοφάριση σε ένα πολύ δύσκολο διάστημα από το 65' μέχρι το 75'. Τελικά ο ΠΑΟΚ έκανε το πρώτο του “διπλό” μετά τον Αύγουστο του 2012, με τον Γλύκο να κάνει κάποιες πολύ σημαντικές επεμβάσεις (όπως αυτή στο 86') και τον Κίτσιου να διαμορφώνει στις καθυστερήσεις το τελικό 2-0.



Οι συνθέσεις των ομάδων: 



Σαχτιόρ Καραγκάντι (Βίκτορ Κουμίκοφ): Μόκιν, Σίμτσεβιτς, Μάλι, Ντζίντιτς, Ταράσοφ, Παριβάεφ (82’ Παϊζάνοφ), Βίσιους, Κάνιας, Φινοντσένκο, Γκαζαριάν (66’ Λούνιν), Χιζνιτσένκο (76’ Ζένκοβιτς). 



Στον πάγκο: Ποκατίλοφ, Μποραντάεφ, Γαμπίσεφ, Νταραμπάγεφ. 



ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Γλύκος, Κίτσιου, Λίνο, Κατσουράνης, Τζαβέλλας, Τζιόλης, Λάζαρ, Λούκας (93’ Νέτσιντ), Νίνης (83’ Σαλπιγγίδης), Στοχ (78’ Βούκιτς), Αθανασιάδης. 



Στον πάγκο: Γιακουμής, Σκόνδρας, Κατσικάς, Ολίσε. 



Διαιτητής: Γκουμιένι (Βέλγιο) 
Βοηθοί: Μπλέγιεν (Βέλγιο), Μίρς (Βέλγιο) 
Γήπεδο: «Astana Arena» 



Η τελευταία αγωνιστική (12/12)



22.05 ΠΑΟΚ - Αλκμάαρ
22.05 Μακάμπι Χάιφα - Σαχτιόρ

Δεν υπάρχουν σχόλια: