Υλικά:
Λαχανικά της
επιλογής μας ψιλοκομμένα κατά προτίμηση. Σας προτείνουμε:
Μαρούλι
Ρόκα
Κρεμύδι (σε
ροδέλες)
Πιπεριά κόκκινη ή
κίτρινη (σε ροδέλες)
Πιπεριά πράσινη
Ντομάτες.
Αγγούρια
Υλικά για το
ντρέσινγκ:
1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
χυμό από 1-2
λεμόνια
ελάχιστο ξύσμα
λεμονιού (ακέρωτο)
ξηρά βότανα όπως
ρίγανη ή βασιλικό ή δενδρολίβανο ή δύοσμο ή συνδυασμό όλων. Εμείς σας
προτείνουμε δύοσμο.
αλάτι
πιπέρι
κάρυ ή καυτερή
πιπεριά (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Σε μεγάλο μπολ
βάζουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά
Ρίχνουμε από πάνω
τα κρουτόνια (μπορούμε να τα φτιάξουμε μόνοι μας εύκολα με φέτες ψωμιού στο
οποίο ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, σκόνη σκόρδου και ρίγανη ή βασιλικό και τα
ψήνουμε για λίγα λεπτά στο φούρνο να φρυγανιστούν. Στη συνέχεια τα κόβουμε σε
κύβους.)
Φιτάχνουμε το
ντρέσινγκ ως ακολούθως: Σε ένα σέικερ ή απλά γυάλινο δοχείο κονσέρβας (όπως
αυτά της μαγιονέζας) βάζουμε το γιαούρτι, τον χυμό λεμονιού τα βότανα, το
αλάτι, το πιπέρι και το κάρυ ή την καυτερή πιπεριά. Κλείνουμε το σέικερ και τα
"κτυπάμε" να ανακατευτούν καλά και τα ρίχνουμε στη σαλάτα.
Καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου