Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Σαλάτα με γιαούρτι και κρουτόνια

Υλικά:
Λαχανικά της επιλογής μας ψιλοκομμένα κατά προτίμηση. Σας προτείνουμε:
Μαρούλι
Ρόκα
Κρεμύδι (σε ροδέλες)
Πιπεριά κόκκινη ή κίτρινη (σε ροδέλες)
Πιπεριά πράσινη
Ντομάτες.


Αγγούρια

Υλικά για το ντρέσινγκ:
1 φλιτζάνι  γιαούρτι στραγγιστό
χυμό από 1-2 λεμόνια
ελάχιστο ξύσμα λεμονιού (ακέρωτο)
ξηρά βότανα όπως ρίγανη ή βασιλικό ή δενδρολίβανο ή δύοσμο ή συνδυασμό όλων. Εμείς σας προτείνουμε δύοσμο.
αλάτι
πιπέρι
κάρυ ή καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
Εκτέλεση:

Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά
Ρίχνουμε από πάνω τα κρουτόνια (μπορούμε να τα φτιάξουμε μόνοι μας εύκολα με φέτες ψωμιού στο οποίο ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, σκόνη σκόρδου και ρίγανη ή βασιλικό και τα ψήνουμε για λίγα λεπτά στο φούρνο να φρυγανιστούν. Στη συνέχεια τα κόβουμε σε κύβους.)
Φιτάχνουμε το ντρέσινγκ ως ακολούθως: Σε ένα σέικερ ή απλά γυάλινο δοχείο κονσέρβας (όπως αυτά της μαγιονέζας) βάζουμε το γιαούρτι, τον χυμό λεμονιού τα βότανα, το αλάτι, το πιπέρι και το κάρυ ή την καυτερή πιπεριά. Κλείνουμε το σέικερ και τα "κτυπάμε" να ανακατευτούν καλά και τα ρίχνουμε στη σαλάτα.


Καλή όρεξη!


Δεν υπάρχουν σχόλια: