Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Ήττα για τον Απόλλωνα στην Τουρκία

Υπέκυψε στην ανωτερότητα της Τραπεζούντας και έχασε με 4-2 (23', 61', 83' Αντίν, 25' Αϊντόγκντου / 68' Γκιέ Γκιέ, 80' Σανγκόι) ο Απόλλωνας στο «Χουσεΐν Αβνί Ακέρ» στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του Γιουρόπα Λιγκ.




Οι Τούρκοι ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και το ανέβασμα της λεμεσιανής ομάδας στην επανάληψη της έδωσε λίγες ελπίδες για θετικό αποτέλεσμα, όμως, αυτό και πάλι δεν ήταν αρκετό για να αποφευχθεί η ήττα.

Βάσει και της ήττας της Λέγκια από τη Λάτσιο στη Βαρσοβία, ο Απόλλωνας δεν συγκεντρώνει πλέον καθόλου ελπίδες για να πρόκριση στην επόμενη φάση.

Μέσα σε ένα δίλεπτο στο πρώτο ημίχρονο, ο Απόλλωνας λύγισε στην κυριαρχία των Τούρκων και δέχθηκε δύο γκολ. Αρχικά ο Αντίν ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ με δυνατή κεφαλιά μετά από σέντρα του Μαλουντά, ενώ ο ίδιος παίκτης έπειτα από συνδυασμό με τον Μποσίνγκουα, δημιούργησε το δεύτερο, το οποίο πέτυχε ο Αϊντόγκντου με διπλή προσπάθεια.

Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, η Τραπεζούντα είχε τον έλεγχο, όμως, ο Χίντι με 2-3 καλές επεμβάσεις δεν επέτρεψε να δεχθεί τρίτο γκολ. Εκτός από ένα σουτ του Γκριγκόριε το οποίο απέκρουσε ο Κιβράκ στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, ο Απόλλωνας δεν κατέγραψε κάτι καλό.

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε. Η Τραπεζούντα ήταν κατά πολύ καλύτερη πετυχαίνοντας και τρίτο γκολ με τον Αντίν και πάλι στο 61'. Ο Χριστοφόρου μη μπορώντας να κάνει αλλιώς έριξε στο παιχνίδι τους Γκιέ Γκιέ, Σανγκόι και Μεριέμ για να βελτιωθεί η ομάδα του.

Έτσι κι έγινε λοιπόν και ο Απόλλωνας μείωσε στο σκορ με κεφαλιά του Γκιέ Γκιέ στο 68' μετά από σέντρα του Βασιλείου. Στη συνέχεια οι κυανόλευκοι συνέχισαν να έχουν καλή παρουσία και ευτύχισαν να μειώσουν σε 3-2 χάρις σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σανγκόι στο 80' το οποίο κέρδισε ένα λεπτό προηγουμένως ο Γκιέ Γκιέ σε ανατροπή του από τον Κελές.

Τα όνειρα της ισοφάρισης έσβησαν νωρίς όμως για την κυπριακή ομάδα, μιας και στο 83' ο Αντίν με απευθείας εκτέλεση φάουλ έκανε το 4-2 και σημείωσε χατ τρικ. Αποτέλεσμα το οποίο δεν έλλαξε.

Τραπεζούντα (Μουστάφα Ακτσάι): Κιβράκ, Μποσίνγκουα, Μπάμπα, Γιουμλού, Αϊντόγκντου (73' Αλανζίνιο), Μαλουντά, Ζοκορά, Κόλμαν, Αντίν, Κελές, Ενρίκε (64' Γιάνκο).


Απόλλων (Χρίστος Χριστοφόρου): Χίντι, Ντανανάε, Χαραλάμπους, Μερκής, Βασιλείου, Κωνσταντίνου, Κυριάκου (60' Σανγκόι), Γκουγιόν, Ρομπέρ, Γκριγκόριε (67' Μεριέμ), Γκαρθία (60' Γκιέ Γκιέ).




Δεν υπάρχουν σχόλια: