Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

"Πολύ σύντομα οι ΗΠΑ θα έχουν μια γυναίκα πρόεδρο"

Μια γυναίκα θα βρίσκεται "πολύ σύντομα" στη θέση του, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα σε συνέντευξή του που θα μεταδοθεί σήμερα.


"Υπάρχουν εξαιρετικοί αξιωματούχοι σε όλην τη χώρα και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι πολύ σύντομα θα έχουμε μια πρόεδρο", σημείωσε ο Αμερικανός πρόεδρος στην συνέντευξη αυτή που παραχώρησε στην Μπάρμπαρα Ουόλτερς στο ABC.

Το τηλεοπτικό αυτό δίκτυο, το οποίο δημοσίευσε στον ιστότοπό του αποσπάσματα της συνέντευξης του προέδρου πριν από την μετάδοσή της απόψε, δεν διευκρίνισε αν ο Ομπάμα ανέφερε το όνομα της Χίλαρι Κλίντον, η οποία προηγείται στις δημοσκοπήσεις για το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του 2016.
Η πρώην "πρώτη κυρία" των ΗΠΑ, η οποία θα είναι 69 ετών το 2016, δεν έχει αποκλείσει μια υποψηφιότητα, αλλά προς το παρόν δεν έχει αποκαλύψει τις προθέσεις της.
Δημοσκόπηση του ινστιτούτου του πανεπιστημίου Κουίνιπιακ, τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν στην δημοσιότητα στις 13 Νοεμβρίου, δείχνει ισοπαλία της Κλίντον στην πρόθεση ψήφου με τον Ρεπουμπλικάνο Κρις Κρίστι, νυν κυβερνήτη του Νιού Τζέρσι.
Απέναντι σε τρεις άλλους Ρεπουμπλικάνους, τους γερουσιαστές Ραντ Πολ καιΤεντ Κρουζ και του πρώην υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων για την αντιπροεδρία των ΗΠΑ, Πολ Ράιαν, η Κλίντον θα κατήγαγε μια συντριπτική νίκη στις προεδρικές εκλογές του 2016, καθώς προηγείται από αυτούς με 9 ως 15 μονάδες, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση.


Read more: http://www.newsbomb.gr/diethnh/story/376324/ompama-poly-syntoma-oi-ipa-tha-ehoyn-mia-gynaika-proedro#ixzz2m7F0GaPr

Δεν υπάρχουν σχόλια: