Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Διορίστηκαν ποινικοί ανακριτές για την υπόθεση τραυματισμού αλλοδαπού στην Λευκωσία

Δύο παράλληλες έρευνες θα διεξαχθούν για το πολύκροτο  θέμα του τραυματισμού αναγνωρισμένου πρόσφυγα από την Ακτή Ελεφαντοστού, κατά τη διάρκεια συμπλοκής με μέλη Αστυνομίας, στη Λευκωσία, στις 27 Νοεμβρίου 2013.



Η Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων προχώρησε ήδη στο διορισμό δύο ποινικών ανακριτών για διερεύνηση της υπόθεσης, ενώ τη δική της έρευνα θα διεξαγάγει και η Επίτροπος Διοικήσεως, μετά από παράπονο που δέχθηκε από την ΚΙΣΑ.

Μιλώντας στο Sigmalive, ο Πρόεδρος της ανεξάρτητης Αρχής Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της αστυνομίας, Ανδρέας Σπυριδάκης,  ανέφερε ότι το μεσημέρι έλαβε επιστολή από τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα, μέσω ης οποίας του γνωστοποιείτο ότι η νομική Υπηρεσία δεν θα διορίσει ποινικούς ανακριτές για την υπόθεση και ως εκ τούτου η αρμοδιότητα αυτή μεταφέρεται στην Αρχή.

Μετά και από αυτή την εξέλιξη, η Αρχή προχώρησε στο διορισμό δύο ποινικών ανακριτων, οι οποίοι πιάνουν δουλειά από τη Δευτέρα, ενώ το πόρισμα τους, στο οποίο ενδεχομένως να γίνονται εισηγήσεις για ποινικές διώξεις, θα δοθεί στον Γενικό Εισαγγελέα.

Στο μεταξύ, ο φάκελος της υπόθεσης βρίσκεται και στα χέρια της Επιτρόπου Διοικήσεως Ελίζας Σαββίζου. Μιλώντας στο Sigmalive, η κα Σαββίδου ανέφερε ότι το γραφείο της εξετάζει την υπόθεση, μετά από υποβολή σχετικού παραπόνου από τον ΚΙΣΑ. Τόνισε ότι πρόθεση της είναι η  ολοκλήρωση της έρευνας το συντομότερα, αν είναι δυνατόν και εντός μίας εβδομάδας.

Αφού ολοκληρωθεί η έρευνά,  το πόρισμά θα υποβληθεί στις αρμόδιες αρχές και θα δημοσιοποιηθεί.  Τονίζεται ότι το πόρισμα της Επιτρόπου θα εστιάζει περισσότερο σε συμπεράσματα και εισηγήσεις, χωρείς να εισηγείται ποινικές διώξεις.



Δεν υπάρχουν σχόλια: