Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις κατέρχονται την Δευτέρα οι οδηγοί λεωφορείων

Σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις υποχρεώνεται να προχωρήσει από τη ερχόμενη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου το προσωπικό των εταιρειών Λεωφορείων διεκδικώντας τα δεδουλευμένα ημερομίσθια του εβρισκόμενο για μια ακόμη φορά στο μέσο των διαφορών που έχουν το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων με τις 6 εταιρείες Λεωφορείων.
 


Με ανακοίνωσή τους «οι εργαζόμενοι με τις Συντεχνίες τους ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ-ΠΕΟ και ΟΜΕΠΕΓΕ-ΣΕΚ καταγγέλλουν την πρόθεση των εταιρειών να μην καταβάλουν κανονικά το μισθό του μηνός Νοεμβρίου στους εργαζόμενους και στον εξαναγκασμό τους ουσιαστικά να κατέλθουν σε απεργία».

Καλούν επίσης  τις εταιρείες «όπως προχωρήσουν άμεσα στην καταβολή των μισθών για αποφυγή των απεργιακών μέτρων για να διατηρηθεί η ομαλότητα στη λειτουργία των Λεωφορείων για να διευκολύνονται οι εργαζόμενοι, οι φοιτητές, οι μαθητές, οι συνταξιούχοι και όλοι όσοι χρειάζονται τα λεωφορεία για τη διακίνηση τους».

Ταυτόχρονα το προσωπικό των Λεωφορείων, «καλεί το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων όπως προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες μαζί με  τις εταιρείες, για να καταβληθούν κανονικά οι μισθοί των εργαζομένων και να λυθούν άμεσα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σύστημα επιβατηγών Μεταφορών, για να μην επαναληφθούν στο μέλλον παρόμοιες  καταστάσεις».

Καταλήγοντας, «οι Συντεχνίες και οι εργαζόμενοι εκφράζουν τη λύπη τους για την ταλαιπωρία των επιβατών, για την οποία δεν φέρουν καμιά ευθύνη».




Δεν υπάρχουν σχόλια: