Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Όλα τα ενδεχόμενα εξετάζει η Αστυνομία Πάφου για τα αρχαία αντικείμενα που βρέθηκαν στην κατοχή του 58χρονου


Τις συνθήκες κατά από τις οποίες βρέθηκαν όλα τα  αντικείμενα στην κατοχή του 58χρονου εξετάζει η Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου και υπεύθυνο του ΤΑΕ Πάφου Νίκο Τσαπή.
Σύμφωνα με τον κ Τσαπή μέλη του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων και του σταθμού Πέγειας , αξιολογώντας πληροφορία που εξασφαλίστηκε από υπηρεσία άλλης Αστυνομικής Διεύθυνσης  διενήργησαν έρευνα στην οικία και σε υποστατικά του 58χρονου που βρίσκεται στην Επαρχία Πάφου. 


"Κατά την διάρκεια της έρευνας ανέφερε ο κ Τσαπής εντοπίστηκαν 57 αρχαίοι αμφορείς διαφόρων μεγεθών και  ειδών και  έξι αρχαίες λόγχες τα οποία σύμφωνα με λειτουργό του τμήματος Αρχαιοτήτων είναι της γεωμετρικής και ελληνιστικής εποχής.'


Επίσης είπε "  ανευρέθηκαν έξι πυροβόλα όπλα, τα περισσότερα από τα οποία χρονολογούνται στις αρχές του 1900, ένας ανιχνευτής μετάλλων, μεγάλη ποσότητα νομισμάτων και χαρτονομισμάτων διαφόρων χρονολογιών ποσότητα χρυσαφικών και το ποσό των 9. 4 11 ευρώ" .
Ο 58χρονος συνελήφθηκε για την κατοχή αρχαιοτήτων χωρίς άδεια, την κατοχή ανιχνευτή χωρίς άδεια και ανακρινόμενος έδωσε διάφορους ισχυρισμούς οι οποίοι διερευνώνται.

Ο κ Τσαπής ανέφερε πως ο 58χρονος  αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου για διάταγμα περαιτέρω κράτησης του και θα γίνουν περαιτέρω εξετάσεις από το τμήμα Αρχαιοτήτων όσον αφορά τα αντικείμενα που βρέθηκαν στην κατοχή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: