Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Κοτόπουλο στήθος με παρμεζάνα


Υλικά:
1 αυγό
πιπέρι
αλάτι
πάπρικα
σκόρδο σκόνη
λίγο λάδι για το ταψί
55γρ καπίρα (τριμμένη φρυγανιά για πανέ)
2 φιλέτα κοτόπουλο.


3/4 σάλτσα για πάστα (Βασιλικό + ντομάτα)
55 γρ τυρί μοτσαρέλα τριμμένο
40 γρ παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Λαδώνουμε ελαφριά ένα ταψί.
Χτυπούμε το αυγό σε ένα μπολ μαζί με λίγο πιπέρι, αλάτι, πάπρικα και σκόρδο σκόνη.
Κόβουμε το στήθος κοτόπουλου στην μέση για να σχηματίσουμε καρδία , το χτυπάμε ελαφρώς το κοτόπουλο με το εργαλείο.
Βουτάμε το κοτόπουλο στο αυγό και μετά το πανάρουμε.
Βάζω τα κομμάτια στο λαδωμένο ταψί και μετά στο φούρνο για 40 λεπτά μέχρι να κοκκινίσουν.
Προσθέτουμε την σάλτσα στο ταψί που είναι ήδη το κοτόπουλο. Βάζω πάνω στο κοτόπουλο την μοτσαρέλα και από πάνω την παρμεζάνα.

Τα βάζω ακόμη 10 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να ζεσταθεί η σάλτσα.




Δεν υπάρχουν σχόλια: