Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Τα 10 καλύτερα ελληνικά νησιά για τους Σουηδούς. Μεταξύ αυτών και η καταπράσινη Σκόπελος


Τα 10 καλύτερα ελληνικά νησιά για τους Σουηδούς . Πρώτη η Κρήτη. 
Τα δέκα καλύτερα ελληνικά νησιά ανέδειξαν οι σουηδοί μέσα από την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Expressen και της εξειδικευμένης στήλης «Allt om Resor» («Τα πάντα σχετικά με τα ταξίδια»).


   Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας στη Στοκχόλμη, στο δημοσίευμα παρουσιάζονται τα νησιά κατά σειρά προτεραιότητας και προβάλλονται εν συντομία τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε νησιού.  

 Το εισαγωγικό σημείωμα στο άρθρο αναφέρει:«Η Κρήτη αποτελεί το πιο δημοφιλές νησί του 2013, σύμφωνα με τους αναγνώστες του διαδικτυακού τόπου www.kalimera.se».   Aκολουθεί η Νάξος που διαθέτει υπέροχες παραλίες και στην τρίτη θέση είναι η Αμοργός για την οποία γίνεται αναφορά σε σχέση με την ταινία «The Big Blue». Τονίζονται ακόμη η ομορφιά της φύσης στην Κάρπαθο και τα ιστορικά αξιοθέατα της Σάμου.  

 Στη συνέχεια, ακολουθεί η Ρόδος, με έντονη νυχτερινή διασκέδαση και πολιτιστική κληρονομιά και αμέσως μετά η Σκιάθος, ως «εκπρόσωπος» των Βορείων Σποράδων, όπως και η Σκόπελος του «Mamma Mia», που ανέδειξε τόσο το πράσινο της φύσης όσο και το γαλάζιο της θάλασσας του νησιού. Η λίστα ολοκληρώνεται με τη Σαντορίνη και τη γνωστή έκρηξη του ηφαιστείου, που έγινε πριν από 3.500 χρόνια.     Η δεκάδα:   Κρήτη, Νάξος, Αμοργός, Κάρπαθος, Σάμος, Ρόδος, Τήλος, Σκιάθος, Σκόπελος Σαντορίνη.



Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: