Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Παύση του Αρχηγού της Αστυνομίας στην Κύπρο από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη

Την παύση του Αρχηγού Αστυνομίας από τα καθήκοντα του αποφάσισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με αφορμή τα χθεσινοβραδυνά επεισόδια στη Λεμεσό. Ο Νίκος Αναστασιάδης σε του προς τον Μιχάλη Παπαγεωργίου, αναφέρει ότι πέραν των επεισοδίων, έλαβε υπόψη του μεταξύ άλλων την πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων του Αρχηγού, για θέματα που αφορούν την πάταξη του σοβαρού εγκλήματος. 


Τον Μιχάλη Παπαγεωργίου θα αντικαταστήσει ο Ανώτερος Αστυνόμος Ζαχαρίας Χρυσοστόμου, από αύριο. Ο Ζαχαρίας Χρυσοστόμου ήταν μέχρι σήμερα Διευθυντής της Αστυνομικής Ακαδημίας. 
Στην επιστολή του προς τον Αρχηγό με ημερομηνία 27 Μαρτίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρει:
Φίλε κύριε αρχηγέ. Eπιθυμώ να σας πληροφορήσω ότι μετά τα χθεσινά γεγονότα που διαδραματίστηκαν στη Λεμεσό αλλά και σωρεία άλλων πράξεων και παραλήψεων που προηγήθηκαν της εκδήλωσης αυτής με οδήγησαν στην απόφαση για άμεση παύση σας από τη θέση του Αρχηγού Αστυνομίας για λόγους δημοσίου συμφέροντος. Στην απόφαση μου έλαβα σοβαρά υπόψη την κατ’ επανάληψη από μέρους σας απουσία σεβασμού προς αποφάσεις θεσμικών οργάνων της δημοκρατίας όπως αποφάσεις δικαστηρίων και των υποδείξεων της Επιτρόπου Διοικήσεως.
Καθοριστικό ρόλο στην απόφαση μου, διαδραμάτισε και η πλημμελής εκτέλεση των καθηκόντων σας που αφορούν την πάταξη του σοβαρού εγκλήματος και την προαγωγή της πραγματικής ασφάλειας του πολίτη.
Σας ευχαριστώ για τις μέχρι σήμερα υπηρεσίες σας στην Αστυνομία. 


http://www.sigmalive.com/news/local/112843#sthash.lIR5NWf9.dpuf

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το φιλε στην αρχη ειναι ολα τα λεφτα σε σφαζω φιλικα αρχηγε!Εσεις κυριε προεδρε χωρις να παιρνω το μερος του αρχηγου που εσεις κατευθυνετε δε φερετε καμια ευθυνη για το συμβαν απλα ερωτηση κανω!