Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

"Τα μισά κέντρα αναψυχής της Πάφου βρίσκονται αυτή την περίοδο σε λειτουργία"

Νεόφυτος Θρασυβούλου
Πρόεδρος ΣΙΚΑΠ


Το 50% των κέντρων αναψυχής λειτουργεί αυτή την περίοδο στην Επαρχία Πάφου σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΣΙΚΑΠ Νεόφυτο Θρασυβούλου .
Ο κ. Θρασυβούλου σημείωσε  ερωτηθείς σχετικά από το ΚΥΠΕ πως όπως διαπιστώνουν οι επιχειρηματίες της επισιτιστικής βιομηχανίας η φετινή τουριστική περίοδος αρχίζει αργότερα από την  περσινή χρονιά.



Πρόσθεσε επίσης, πως ενώ σήμερα λειτουργεί το 50% των κέντρων αναψυχής, μέχρι το Πάσχα υπολογίζεται να λειτουργήσει το 60% των εστιατορίων, καφεστιατορίων και των μπαρ στην Επαρχία Πάφου.



Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κέντρων αναψυχής  ανέφερε πως η μουδιασμένη κίνηση εξακολουθεί να παρατηρείται παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στο τέλος του Μάρτη και απέδωσε την κατάσταση κυρίως στο ότι  το Πάσχα των Καθολικών συμπίπτει με το Ορθόδοξο Πάσχα και θα είναι φέτος  πιο αργά, αλλά και στην ταραχή  της  Κριμαίας.



Ευχήθηκε επίσης να μην επιδεινωθεί η κατάσταση στην Κριμαία αφού ο κυπριακός τουρισμός έχει επενδύσει πολλά στη Ρωσική αγορά - όπως είπε-  από την οποία αναμένει ότι  όχι μόνο ότι θα εξισορροπήσει τις απώλειες από τις χώρες της Βόρειας Ευρώπης αλλά θα δώσει και την απαιτούμενη ώθηση για μεγαλύτερη προσέλευση από ότι την προηγούμενη χρονιά.
Σύμφωνα με τον κ. Θρασυβούλου η υποτίμηση του ρουβλιού θα δημιουργήσει επίσης προβλήματα στις περιοχές που δέχονται Ρώσους τουρίστες που μεταφέρονται στο νησί οργανωμένα από διάφορους τουριστικούς πράκτορες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: