Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2014

ARGYRIOU WINERY - ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ. Διαβάστε το ιστορικό και την φιλοσοφία του Οινοποιείου - Ξενώνα ΑΡΓΥΡΙΟΥ και δείτε τα καταπληκτικά κρασιά


Στους Αμπελώνες Παρνασσού καλλιεργούμε τον αμπελώνα με ιδιαίτερη φροντίδα και σεβασμό προς το περιβάλλον. Mε πίστη και αφοσίωση στην οινοποιητική κουλτούρα της χώρας μας, αλλά χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα σύγχρονες μεθόδους οινοποίησης, παράγουμε οίνους ποιότητας που αντιπροσωπεύουν απόλυτα τον τόπο.
Η οικογένεια Αργυρίου στοχεύει στην σταθερή παραγωγή οίνων υψηλής ποιότητας, πράγμα στο οποίο συμβάλουν οι κατάλληλες εδαφοκλιματικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή του Παρνασσού.Με την κατασκευή καταλύματος που δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να έρθει σε επαφή με το κρασί μέσα από διάφορες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο χώρο, οι «Αμπελώνες Παρνασσού» αποδεικνύουν δυναμικά το πόσο προωθούν την οινική παράδοση της ευρύτερης περιοχής του Παρνασσού και τον οινοτουρισμό γενικότερα.

Ο Νίκος Αργυρίου γεννήθηκε στο Πολύδροσο Παρνασσού και η ενασχόληση της οικογένειάς του ήταν τα αγροτοκτηνοτροφικά. Από το 1982 οι δραστηριότητές του αφορούσαν στην καλλιέργεια καπνού αλλά και άλλων αγροτικών προϊόντων και αυτό δείχνει την σχέση του με τη γη και την καλλιέργειά της.Η αγάπη του Νίκου Αργυρίου για το καλό κρασί και η γνώση του για την αγροτική παραγωγή αναπόφευκτα δημιούργησαν τους πρώτους αμπελώνες το 1998. Μέχρισήμερα η συνολική έκταση έχει φτάσει τα 310 στρέμματα, που αρκούν για να καλύπτουν τη δημιουργία των κρασιών του κτήματος αποκλειστικά από ιδιόκτητους αμπελώνες. Οι Αμπελώνες Παρνασσού δημιουργήθηκαν το 2003, όποτε έγινε και η πρώτη οινοποίηση του «Λευκός Έρωχος» και «Ερυθρός Έρωχος».


Στην απόφαση αυτή συνέβαλαν κατά ένα μεγάλο βαθμό οι κατάλληλες εδαφοκλιματικές συνθήκες της περιοχής του Παρνασσού, που είναι κατάλληλες για την καλλιέργεια όχι μόνο Ελληνικών αλλά και διεθνών ποικιλιών που φέρνουν εξαιρετικά αποτελέσματα.

Την αγάπη του και το μεράκι του για το κρασί ο οινοπαραγωγός έχει μεταδώσει και στην οικογένειά του, που στηρίζει την προσπάθεια αυτή, όπως επίσης και σε όσους συνεργάζονται με το κτήμα.


To Πολύδροσο είναι ένα πανέμορφο χωριό στους βορειοδυτικούς πρόποδες του Παρνασσού και αποτελείται από περίπου χιλίους μόνιμους κάτοικους. Το οροπέδιο που σχηματίζεται μπροστά από το Πολύδροσο, όπου βρίσκεται και ο αμπελώνας, περιστοιχίζεται από τους ορεινούς όγκους της Οίτης, Γκιώνας και Καλλιδρόμου δημιουργώντας έτσι ένα επιβλητικό τοπίο. Το Πολύδροσο ανήκει στα διοικητικά όρια του νομού Φωκίδος με πρωτεύουσα την Άμφισσα και από την Αθήνα απέχει λιγότερο από δύο ώρες.


Κύριο χαρακτηριστικό του τόπου είναι η αφθονία νερού. Εκεί οφείλεται η δημιουργία ενός πλούσιου οικοσυστήματος με μεγάλη ποικιλία στην χλωρίδα και την πανίδα. Εδώ αξίζει να σημειωθεί και η ύπαρξη του εθνικού δρυμού Παρνασσού και του εκτροφείου άγριων ζώων όπου βρίσκουν καταφύγιο μεγάλος αριθμός ζώων και φυτών.Για περισσότερες πληροφορίες και παραγγελίες επικοινωνήστε με το τηλ.  0035799562555. 
e- mail. petroskech@yahoo.gr
Facebook- petroskechriotis

Δεν υπάρχουν σχόλια: