Τετάρτη, 26 Μαρτίου 2014

Έριξαν αναμμένο πυρσό στον Ταλάτ στη Λεμεσό

Γύρω στις 20.30 συνεχίζονταν κάποια σποραδικά επεισόδια έξω από το κτήριο, χωρίς όμως την αρχική ένταση.
Μια ομάδα από Ελαμίτες οι οποίοι είχαν συγκεντρώθηκαν από νωρίς έξω από εκδήλωση με ομιλητή τον Τ/κ πολιτικό, Μεχμέτ Αλή Ταλάτ, «μπούκαραν» γύρω στις 19.30 με απειλικές διαθέσεις στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο Πάνος Σολομωνίδης άνοιξαν την πόρτα της αίθουσας όπου γινόταν η διάλεξη και έριξαν αναμμένο πυρσό. 

Παρά την αστυνομική δύναμη της Λεμεσού που είχε καταφτάσει έξω από Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο στη Λεμεσό, κάποιοι από την ομάδα του ΕΛΑΜ, κατάφεραν και έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό και έριξαν τον αναμμένο πυρσό, ο οποίος έπεσε αρκετά κοντά στη θέση που καθόταν ο Αμερικανός πρέσβης Τζον Κόνινγκ.
Προς στιγμή δημιουργήθηκε πανικός στην αίθουσα, αλλά μετά από λίγα λεπτά επικράτησε η ψυχραιμία.

Στη συνέχεια έγιναν κάποια επεισόδια έξω από το Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο Πάνος Σολομωνίδης, ενώ από την αστυνομία έχουν γινει τρεις συλλήψεις.
Σήμερα ήταν προγραμματισμένη η εκδήλωση με θέμα «Προοπτικές Επίλυσης του Κυπριακού και Επανένωσης της Κύπρου». Στην εκδήλωση που ξεκίνησε στις 19.00 στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο Πάνος Σολομωνίδης, έκανε εισαγωγική τοποθέτηση ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο Γεώργιος Μαρκοπουλιώτης, ενώ ο κύριος ομιλητής είναι ο πρώην ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

Την εκδήλωση έχουν διοργανώσει από κοινού το ΤΕΠΑΚ, το
Europe Direct Λεμεσού, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο και η Πρωτοβουλία Πολιτών Λεμεσού για Λύση – Επανένωση – Ειρήνη.


ΕΛΑΜ: Εγκάθετος της Τουρκίας ο Ταλάτ
"Το μήνυμα ότι όσο υπάρχουν στην Κύπρο κατοχή, αγνοούμενοι, πρόσφυγες θα μας βρίσκουν απέναντί τους, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΕΛΑΜ για τα όσα διαδραματίστηκαν απόψε στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο "Πάνος Σολομωνίδης" στη Λεμεσό.

Το ΕΛΑΜ χαρακτηρίζει τον τέως Τουρκοκύπριο ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ο οποίος ήταν ο ομιλητής στην εκδήλωση, ως «εγκάθετο» της Τουρκίας, κάνοντας λόγο για "πρόκληση που δεν μπορούσε να μείνει αναπάντητη από τους Έλληνες Εθνικιστές» του ΕΛΑΜ, οι οποίοι μαζικά βρέθηκαν στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο για να διαμαρτυρηθούν.


"Όταν οι διαμαρτυρόμενοι προσπάθησαν να εισέλθουν στο χώρο της ομιλίας για να εκφράσουν δημοκρατικά την αγανάκτησή τους για την παρουσία του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, εμποδίστηκαν από ένοπλους συνοδούς του", αναφέρει, προσθέτοντας πως "είναι πραγματικά απαράδεκτο να υπάρχουν Τούρκοι ένοπλοι σωματοφύλακες που κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στις ελεύθερες περιοχές".http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=166548

Δεν υπάρχουν σχόλια: