Κυριακή, 30 Μαρτίου 2014

Η Κριμαία ρύθμισε τα ρολόγια της στην ώρα της Μόσχας


Ενώ ένα μεγάλο μέρος της Ευρώπης γύρισε τους δείκτες των ρολογιών μια ώρα μπροστά για τη θερινή ώρα, οι δείκτες του ρολογιού στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Συμφερούπολης γύρισαν χθες το βράδυ στις 22.00 δύο ώρες μπροστά και έδειξαν μεσάνυχτα, καθώς στην Κριμαία ισχύει πλέον η ώρα της νέας της πρωτεύουσας, της Μόσχας, σε μια συμβολική ολοκλήρωση της ένταξης της περιοχής στη ρωσική επικράτεια.Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του σιδηροδρομικού δικτύου για την εορταστική τελετή της αλλαγής της ώρας, υψώνοντας ρωσικές σημαίες και φωνάζοντας "Κριμαία! Ρωσία!" μετά την επίσημη προσάρτηση της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας στις 21 Μαρτίου στη Ρωσία.

"Σας χαιρετώ όλους με την επιστροφή μας στην πατρίδα", δήλωσε ο νέος φιλορώσος πρωθυπουργός Σεργκέι Αξιόνοφ απευθυνόμενος στο συγκεντρωμένο πλήθος. "Είμαι βέβαιος ότι όλα αυτά που έχουμε κάνει είναι προς όφελος της Κριμαίας και των πολιτών της", πρόσθεσε ευχαριστώντας "τον πρόεδρό μας Βλαντίμιρ Πούτιν" και καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο.

"Έτοιμοι για το ταξίδι στο χρόνο" είναι ο πηχυαίος τίτλος της τοπικής εφημερίδας Krymskaïa Gazeta που προειδοποιεί τους κατοίκους για πιθανά προβλήματα υγείας λόγω της αλλαγής της ώρας, όπως διαταραχές ύπνου, κατάθλιψη.

"Είναι λίγο δύσκολο αλλά ο κόσμος είναι πολύ χαρούμενος", παραδέχτηκε η εκπρόσωπος των τοπικών αρχών Λιουντμίλα Μόχοβα.

Η Ρωσία εγκατέλειψε τη θερινή ώρα το 2011 και στο εξής η Μόσχα είναι μόνιμα τέσσερις ώρες μπροστά από την ώρα Γκρίνουιτς. 


http://www.sigmalive.com/news/international/113526#sthash.RaZwBSpW.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: