Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Τατουάζ του Αρχάγγελου Μιχαήλ 1300 ετών. ΦΩΤΟ


Μια εντυπωσιακή ανακάλυψη πραγματοποίησαν Αιγυπτιολόγοι του Βρετανικού Μουσείου, εξετάζοντας το μουμιοποιημένο σώμα μιας γυναίκας από το Σουδάν που πιστεύεται ότι πέθαινε γύρω στο 700 μ.Χ.

Αυτή δεν είναι άλλη από ένα τατουάζ στο οποίο αναγράφεται η λέξη «Michael»! Συγκεκριμένα, τα σύμβολα στο δέρμα του εσωτερικού μηρού στο δεξί πόδι της μούμιας, αναγνωρίστηκαν ως οι αρχαίοι ελληνικοί χαρακτήρες M-I-X-A-H-A, οι οποίοι μεταφράζονται ως Μιχαήλ - Michael.
Το τατουάζ, μάλιστα, πιστεύεται ότι αποτελεί ένα προστατευτικό βιβλικό σύμβολο που αντιπροσωπεύει τον αρχάγγελο Μιχαήλ, ο οποίος στο βιβλίο της Αποκάλυψης στην Καινή Διαθήκη παρουσιάζεται ως ο προστάτης και ο ηγέτης των στρατών του Θεού ενάντια στις δυνάμεις του Σατανά, ενώ είναι και ο προστάτης του μεσαιωνικού Σουδάν.
«Αυτή η μούμια είναι η πρώτη απόδειξη ενός τατουάζ αυτής της περιόδου. Αυτό είναι ένα πολύ σπάνιο εύρημα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δρ Daniel Antoine στην Daily Telegraph.
greg
Και μπορεί οι ειδικοί να μην μπορούν να πουν με σιγουριά αν ο καθένας μπορούσε να δει το τατουάζ στο αρχαίο Σουδάν, ωστόσο όσοι θελήσουν θα έχουν την ευκαιρία να το δουν 1300 περίπου χρόνια αργότερα, αφού η μούμια θα εκτεθεί δημόσια τον ερχόμενο Μήνα.


Read more: http://www.newsbomb.gr/diethnh/story/424743/vretania-tatoyaz-toy-arhaggeloy-mihail-1300-eton-photos#ixzz2xKJgPToT

Δεν υπάρχουν σχόλια: