Παρασκευή, 28 Μαρτίου 2014

«Πρέπει να προετοιμαστούμε για το μοιραίο»Ο Gary Hartstein, που ήταν ο επικεφαλής των γιατρών στη Φόρμουλα Ένα από το 2002 έως το 2012, εμφανίστηκε απαισιόδοξος για την υγεία του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή, Μίκαελ Σουμάχερ.

Ο Hartstein, μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα «Sun», δήλωσε πως καθοριστικό ρόλο στην ζωή του Σουμάχερ, έπαιξε η καθυστέρηση των πρώτων βοηθειών αμέσως μετά το ατύχημα που είχε κάνοντας σκι, κάτι που σύμφωνα με τον γιατρό μειώνει τις ελπίδες για αποκατάσταση και επιβίωσή του.

Ο σοβαρός τραυματισμός του πρώην πρωταθλητή, επιδεινώθηκαν στο μέγιστο βαθμό λόγω «μιας σειράς λαθών που έγιναν κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του από την πίστα του σκι στην Μεριμπέλ» δήλωσε ο Hartstein και συνέχισε:

«Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, θα πρέπει να προετοιμαστούμε όλοι μας για το μοιραίο. Είναι απαράδεκτο και ανεπίτρεπτο να μεταφερθεί ένας πολυτραυματίας με εγκεφαλικές κακώσεις, με ένα μέσο που δεν έχει τα απαραίτητα για νευροχειρουργική».

Ο γιατρός είναι επικριτικός και για τις πρώτες βοήθειες που δέχτηκε ο Σουμάχερ στο έδαφος, αναφέροντας πως, «έχασαν μια ολόκληρη ώρα άσκοπα. Είναι αδύνατο να ειπωθεί τι σημαίνουν μια ή δύο ώρες για τη ζωή ενός τραυματία, αλλά η πλειοψηφία των νευροχειρούργων θα σας επιβεβαιώσει πως είναι το παν».

Διαφορετική είναι η άποψη των συγγενών και φίλων του Σουμάχερ, που μέσω της εκπροσώπου του, δηλώνουν αισιοδοξία για την πορεία της υγείας του, «είναι γεννημένος μαχητής, το γνωρίζετε. Θα τα καταφέρει» δήλωσε η Ζαμπίνε Κεμ.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: