Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Αναγκαστική προσγείωση βρετανικού ελικοπτέρου τύπου Σινούκ στον Ακάμα - Πάφου


Αναγκαστική προσγείωση πραγματοποίησε το μεσημέρι, ελικόπτερο τύπου Σινούκ της Βρετανικής Πολεμικής Αεροπορίας στον Ακάμα.
Όπως αναφέρεται, ήταν 1.00  το μεσημέρι όταν το ελικόπτερο εξέπεμψε σήμα κινδύνου βάσει του οποίου αντιμετώπιζε σοβαρό μηχανικό πρόβλημα ενώ βρισκόταν 20 χιλιόμετρα από το Ακρωτήρι και εκτελούσε την πτήση Ακρωτηρίου – Αθήνας.


Στο ελικόπτερο, που τελικά προσγειώθηκε με ασφάλεια, επέβαιναν δέκα άτομα εκ των οποίων έξι επιβάτες και τέσσερα μέλη του πληρώματος.
Στη σκηνή μετέβησαν μέλη του Αστυνομικού σταθμού Πόλης Χρυσοχούς ενώ καταβάλλονται προσπάθειες για τη μεταφορά μηχανικών και άλλων ειδικών από τις Βρετανικές Βάσεις για έλεγχο και επιδιόρθωση του ελικοπτέρου.

Μαζί με το ελικόπτερο Σινούκ που πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση πετούσε και δεύτερο ελικόπτερο του ιδίου τύπου, το οποίο συνόδευσε το πρώτο μέχρι την αναγκαστική προσγείωσή του, ενημερώνοντας για τη διαδικασία προσγείωσης το Κέντρο Ελέγχου Λευκωσίας ενώ στη συνέχεια συνέχισε το ταξίδι του.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, για το περιστατικό ενημερώθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία  και η Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου, το Τμήμα Έρευνας και Διάσωσης στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, καθώς και όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες.

Το Σινούκ  βρίσκεται καθηλωμένο στον Ακάμα μετά την αναγκαστική προσγείωση που εκτέλεσε, εν αναμονή της άφιξης των μηχανικών από τις Βρετανικές Βάσεις για την επιδιόρθωσή του.



http://www.gazzettacy.com/index.php?xNav=page&id=11451&catid=9#sthash.4fh09MVd.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: