Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Μούγκρα

Υλικά
2 κιλά κουνουπίδι 1/4 ψωμί προζύμι αλάτι, ξίδι
50 γραμμάρια σινάπι κοπανισμένο


Τρόπος παρασκευής
Αφήνουμε το προζύμι 7-8 μέρες, να ξινίσει.
Κόβουμε το κουνουπίδι σε μικρά κομμάτια και το ζεματούμε σε κοχλαστό νερό, στο οποίο έχουμε προσθέσει λίγο αλάτι και ξίδι για 2-3 λεπτά.
Τα ρίχνουμε αμέσως σε κρύο νερό και τα στραγγίζουμε.
Τυλίγουμε ένα-ένα κομμάτι στο κοπανισμένο σινάπι και το τοποθετούμε σε βάζο.
Διαλύουμε το προζύμι σε κρύο νερό, ώστε να γίνει χυλός, το κουλιάζουμε και το περιχύνουμε στο κουνουπίδι. Κλείνουμε το δοχείο με το καπάκι του.
Ανακατεύουμε τακτικά για να μην κάθεται ο χυλός.

Μετά από μια βδομάδα, η μούγκρα είναι έτοιμη.




Δεν υπάρχουν σχόλια: