Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

58 χρόνια από την ηρωική θυσία του Γρηγόρη Αυξεντίου

Στις σκοτεινές πράγματι ώρες που περνά ο τόπος μας, υπό το βάρος της συνεχιζόμενης κατοχής και παραβίασης των δικαίων και δικαιωμάτων του λαού μας, της οικονομικής κρίσης, αλλά και της κρίσης θεσμών και αξιών, η θυσία του Γρηγόρη Αυξεντίου είναι κάτι παραπάνω από παράδειγμα, δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, σε αναφορά του, κατά την έναρξη της απογευματινής συνεδρίας της Ολομέλειας της Βουλής, για την επέτειο της θυσίας του ήρωα του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-59.


Στην ομιλία του για τον Γρηγόρη Αυξεντίου, την οποία ανέγνωσε η Προεδρεύουσα της Βουλής Μαρία Κυριακού, ο κ. Ομήρου αφού ανέφερε ότι συμπληρώνονται φέτος 58 χρόνια από την ηρωική θυσία του Σταυραετού του Μαχαιρά στις 3 Μαρτίου 1957, είπε ότι η θυσία ανέδειξε τον Αυξεντίου σε σύμβολο αγώνα, ανδρείας, θάρρους και ανυπότακτης και ελεύθερης ψυχής.
Η θυσία του Γρηγόρη Αυξεντίου “μας καλεί σαν αέναος φάρος να φανούμε αντάξιοι της. Μας καλεί να φανούμε αντάξιοι των ιδανικών που αυτή συμβολίζει: του αγώνα για τιμή και ελευθερία, του αγώνα για το συλλογικό καλό, του αγώνα για απαλλαγή από κάθε λογής δυνάστες”, πρόσθεσε.
Ο Πρόεδρος της Βουλής είπε ακόμη ότι η θυσία του Γρηγόρη Αυξεντίου “μας καλεί ακόμα να τον τιμήσουμε όχι μόνο με λόγια, αλλά και έμπρακτα, εργαζόμενοι σκληρά για την απελευθέρωση της πατρίδας μας όχι μόνο από τον κατακτητή, αλλά και από τα δεινά της οικονομικής, κοινωνικής και ηθικής κρίσης που μαστίζει τον τόπο μας τα τελευταία χρόνια”.
Μετά την ομιλία του, ο κ. Ομήρου κάλεσε το Σώμα “σε μονόλεπτη σιγή και περισυλλογή ως ελάχιστη απόδοση τιμής στον ήρωα”.

http://ikypros.com/?p=80848#sthash.sVC1UgQK.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: