Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Εντός Μαρτίου η επόμενη μέρα στο ΡΙΚ

Θα «έχουμε εντός του Μαρτίου, όταν ολοκληρωθεί ο κύκλος των επαφών με τις πολιτικές δυνάμεις, τις αποφάσεις για την επόμενη μέρα στη δημόσια ραδιοτηλεόραση», δήλωσε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ Γιώργος Τσαλακός.


Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΡΙΚ συναντήθηκε σήμερα, στα γραφεία του ΔΗΣΥ, με αντιπροσωπεία του κόμματος, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του, Αβέρωφ Νεοφύτου.
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Νεοφύτου ξεκαθάρισε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι όχι μόνο ο Δημοκρατικός Συναγερμός και ο ίδιος προσωπικά, ενσυνείδητα δεν παρεμβαίνουν στο δημοσιογραφικό έργο του ΡΙΚ, αλλά και σε καμία άλλη των εκπομπών του.
«Είμαι ένας πολιτικός που σατιρίστηκε όσο κανένας άλλος, από τον καιρό που υπήρξαν στην κυπριακή τηλεόραση σατιρικές πολιτικές εκπομπές. Εγώ, ο Αβέρωφ Νεοφύτου, je suis Charlie, για την Κύπρο, και στη Γαλλία, και σε ολόκληρο τον κόσμο. ΔΗΣΥ και λογοκρισία δεν μπορούν να συνυπάρχουν», πρόσθεσε.
Ο κ. Νεοφύτου είπε ότι κατά τη συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου, συζήτησαν για το ρόλο που θα πρέπει να διαδραματίζει η δημόσια ραδιοτηλεόραση στον τόπο και ειδικά στην ποιοτική, πολιτιστική και ενημερωτική αναβάθμιση του επιπέδου της πληροφόρησης στην Κύπρο.
«Θέλω να είμαι ειλικρινής και να σημειώσω ότι από αυτό τον Οργανισμό που ο Κύπριος φορολογούμενος δια μέσω της Βουλής χορηγεί με 25 εκ. ευρώ για φέτος, οι πολίτες αλλά και εμείς αναμένουμε πολύ περισσότερα. Αναμένουμε επιτέλους ενημέρωση επικεντρωμένη στα κυρίαρχα γεγονότα που συμβαίνουν στην Κύπρο και στον υπόλοιπο κόσμο, ιδιαίτερα μέσα από δελτία πραγματικών ειδήσεων, και όχι μέσα από παρελάσεις κυβερνητικών και κομματικών ανακοινώσεων. Θέλουμε δελτία ειδήσεων. Έχουμε βαρεθεί τα δελτία ανακοινώσεων και δηλώσεων που πολλές φορές μας θυμίζουν και πολεμικά ανακοινωθέντα. Αναμένουμε από το ΡΙΚ αντικειμενικότητα και εις βάθος ανάλυση, όπως και αναμένουμε από το ΡΙΚ να πρωτοπορεί και να εισαγάγει στην Κύπρο τα σύγχρονα πρότυπα σφαιρικής ενημέρωσης και ποιοτικής ραδιοτηλεόρασης μέσω των εκπομπών του. Αυτή την δημόσια ραδιοτηλεόραση θέλουμε και αυτή και μόνο μπορούμε να συνεχίζουμε να στηρίζουμε», συμπλήρωσε.
Ο κ. Νεοφύτου είπε, επίσης, ότι θέλουν ταυτόχρονα, τον προϋπολογισμό του Ιδρύματος να επικεντρώνεται προς αυτή την κατεύθυνση, μέσα από τον αναγκαίο εξορθολογισμό και την αναδιοργάνωση του.
Ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΡΙΚ Γιώργος Τσαλακός, σε δηλώσεις του είπε ότι κατά τη συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΔΗΣΥ συζήτησαν τις σκέψεις, τους προβληματισμούς και τα σχέδια του Διοικητικού Συμβουλίου για την αναδιάρθρωση του ιδρύματος.
«Η σημερινή συνάντηση έγινε στο πλαίσιο ενός δομημένου διαλόγου που άρχισε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΡΙΚ με τις πολιτικές δυνάμεις και τις συντεχνίες για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν μέσα στο 2015 ώστε το ίδρυμα να αποκτήσει μια νέα οργανωτική δομή και ένα νέο πρόσωπο και στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση. Θέλω να πω και να ευχαριστήσω θερμά για τις πολύ εποικοδομητικές, παραγωγικές, καινοτόμες και πρωτοπόρες ιδέες που ακούσαμε σήμερα από τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ και την αντιπροσωπεία του κόμματος του. Αυτό που μπορώ να διαβεβαιώσω είναι ότι το ΔΣ θα τις συζητήσεις πάρα πολύ σοβαρά και θα έχουμε εντός του Μαρτίου, όταν ολοκληρωθεί ο κύκλος των επαφών με τις πολιτικές δυνάμεις, τις αποφάσεις για την επόμενη μέρα στη δημόσια ραδιοτηλεόραση», κατέληξε.
Πηγή: ikypros/ΚΥΠΕ
http://ikypros.com/?p=80478#sthash.3ZckC81E.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: