Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Μεγάλη αύξηση παρουσιάζουν οι εγγραφές για τον 9ο Διεθνή Μαραθώνιο Λεμεσού – ΓΣΟ

Αύξηση κατά 300% παρουσιάζουν οι φετινές εγγραφές για συμμετοχή στον 9ο Διεθνή Μαραθώνιο Λεμεσού – ΓΣΟ, που θα πραγματοποιηθεί στις 29 Μαρτίου κατά μήκος του παραλιακού της Λεμεσού, γεγονός που αποτελεί ρεκόρ για την μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση του τόπου.


Όπως ανέφερε σε διάσκεψη Τύπου ο Πρόεδρος του ΓΣΟ Νεοκλής Θωμά, ο 9ος Διεθνής Μαραθώνιος Λεμεσού – ΓΣΟ, που εντάσσεται κάτω από το καλεντάρι της Διεθνούς Ομοσπονδίας Στίβου IAAF, έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία σε επίπεδο συμμετοχών και εξήρε το έργο που επιτελούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς για την προβολή του στο εξωτερικό.
Παρά το αρνητικό οικονομικό κλίμα και τα πολλά άλλα προβλήματα και δυσκολίες που παρουσιάστηκαν στη διαδρομή, συνέχισε, με ενωμένες τις δυνάμεις τους, οι τέσσερις φορείς της Λεμεσού – ο Δήμος Λεμεσού, ο ΓΣΟ, το ΕΒΕ Λεμεσού και η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής της Λεμεσού – κατάφεραν να αναδείξουν το Διεθνή Μαραθώνιο Λεμεσού – ΓΣΟ, ως τη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση του τόπου.
Ο Νεοκλής Θωμά κάλεσε όλους τους Λεμεσιανούς να αγκαλιάσουν για ακόμη μια φορά τη διοργάνωση, είτε συμμετέχοντας είτε με την παρουσία τους κατά μήκος της διαδρομής.
Ο Δήμαρχος Λεμεσού, Ανδρέας Χρίστου, είπε επίσης ότι ο Δήμος θα συνεχίσει με κάθε τρόπο να στηρίζει τη διοργάνωση, η οποία όπως σημείωσε ταυτίζεται πλέον με την πόλη και το παραλιακό της μέτωπο.
«Είναι μια διοργάνωση που τιμά την πόλη αλλά και τη χώρα μας, γιατί είναι ο μόνος μαραθώνιος της Κύπρου που βρίσκεται στο καλεντάρι των διεθνών οργανισμών και που αντιπροσωπεύει επάξια την Κύπρο στο εξωτερικό», συμπλήρωσε.
Ο Διευθυντής της διοργάνωσης Σπύρος Σπύρου, ανέφερε από την πλευρά του ότι η αύξηση που παρατηρείται σε επίπεδο συμμετοχών είναι εντυπωσιακή, με τις εγγραφές από 50 χώρες του εξωτερικού να φτάνουν μέχρι σήμερα τις 856, σε σύγκριση με 269 το 2014 και μόλις 9 το 2009.
«Στόχος και όραμα μας είναι να κάνουμε το Μαραθώνιο Λεμεσού έναν από τους πιο δημοφιλείς στην Ευρώπη, ένα πραγματικά διεθνές γεγονός που να αγκαλιαστεί από την τοπική κοινότητα», είπε ο κ. Σπύρου, προσθέτοντας ότι προσπάθεια είναι όπως ο μαραθώνιος μεγαλώσει, γίνει αρτιότερος και πιο ελκυστικός σε ξένους αθλητές.
Οι διοργανωτές εκτιμούν πως θα ξεπεραστεί η περσινή συμμετοχή ρεκόρ των 8 χιλιάδων αθλητών, με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο ακόμη και για 10 χιλιάδες αθλητές φέτος.
Η εκκίνηση του μαραθωνίου των 42,195 μέτρων θα δοθεί στις 9 το πρωί στο μόλο Λεμεσού, ενώ στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα διεξαχθούν ακόμη πέντε διαδρομές, ο Ημιμαραθώνιος, ο Δρόμος Υγείας 10χλμ, ο Ατομικός Δρόμος 5χλμ, ο Εταιρικός Δρόμος 5χλμ και ο Μαθητικός Δρόμος 1χλμ.


http://ikypros.com/?p=80173#sthash.N3fSSXdM.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: