Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Λουκέτο για μια εβδομάδα στο Ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου

«Υπό τις παρούσες συνθήκες είναι αδύνατο να γίνουν αγώνες την Κυριακή» ανακοίνωσε αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής.


Η απόφαση για την αναστολή των αγώνων της Super League αποτελεί το πρώτο σαφές σήμα που δίνει η κυβέρνηση και αναμένονται και άλλες πρωτοβουλίες για να σταματήσει το φαινόμενο της βίας στα γήπεδα. Κρίσιμη είναι κατόπιν αυτών συνάντηση που θα έχει ο Υφυπουργός Αθλητισμού με τις διοργανώτριες Αρχές την προσεχή Τετάρτη, ημέρα κατά την οποία η κυβέρνηση θα σταθμίσει εάν έχουν γίνει βήματα στην κατεύθυνση της επίλυσης του ζητήματος.
«Η απόφαση της κυβέρνησης να παταχθεί η βία στα γήπεδα είναι οριστική και αμετάκλητη. Η απόφαση του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης να εξαλειφθούν αυτά τα φαινόμενα τα οποία μας προσβάλλουν όλους και προσβάλλουν και τον πολιτισμό μας είναι οριστική. Απευθυνόμαστε προς όλους όσοι εμπλέκονται στα θέματα του αθλητισμού και ιδιαίτερα του ποδοσφαίρου και λέμε ότι η κυβέρνηση είναι ανυποχώρητη, δεν θα κάνει ούτε ένα βήμα πίσω σε όσα ήδη έχει εξαγγείλει», δήλωσε μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό ο κ. Κοντονής.
«Απευθυνόμαστε σε όλους και λέμε ότι επιχειρηματικά συμφέροντα, τα οποία αναπτύσσονται κατά τον απαράδεκτο τρόπο που βλέπουμε τα τελευταία χρόνια στο χώρο του αθλητισμού, είναι αδιανόητο να τα ανεχθούμε γιατί στρέφονται κατά του αθλητισμού και κατά των φιλάθλων και των εργαζομένων στον αθλητισμό», δήλωσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού.


Δεν υπάρχουν σχόλια: