Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Το πρωτοπόρο ερευνητικό έργο του Ινστιτούτου Κύπρου εξήρε ο Υπουργός Γεωργίας


Πρωτοπόρο εκπαιδευτικό και ερευνητικό κέντρο χαρακτήρισε το Ινστιτούτο Κύπρου ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης στη διάρκεια επίσκεψης του στις εγκαταστάσεις του ΙΚυ, επισημαίνοντας ότι το κράτος πρέπει να στηρίξει το εξαιρετικό έργο που επιτελεί το Ινστιτούτο.

 

Ο Υπουργός Γεωργίας ξεναγήθηκε στα επιστημονικά εργαστήρια του ΙΚυ, όπου ενημερώθηκε για τις ερευνητικές  δραστηριότητες του Ινστιτούτου Κύπρου με έμφαση στους τομείς της ηλιακής ενέργειας, της αφαλάτωσης, της κλιματικής αλλαγής και της υπολογισμικής επιστήμης. Ο κ. Κουγιάλης συζήτησε με τον Πρόεδρο του Ινστιτούτου Καθ. Κώστα Ν. Παπανικόλα την ανάπτυξη περαιτέρω συνεργασίας, ενώ υπογραμμίστηκε ότι επτά τμήματα του Υπουργείου Γεωργίας συνεργάζονται ήδη με το Ινστιτούτο Κύπρου στους τομείς της ενέργειας, του περιβάλλοντος και των υδάτινων πόρων.

Ευελπιστώ ότι σύντομα το Ινστιτούτο Κύπρου με τη βοήθεια της αναβαθμισμένης τεχνολογίας που διαθέτει, θα προσφέρει εφαρμοσμένες λύσεις τις οποίες χρειαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε την πρόκληση των κλιματικών αλλαγών, τόνισε ο κ. Κουγιάλης.

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Κύπρου Καθ. Κώστας Ν. Παπανικόλας ανέφερε ότι, οι δραστηριότητες του Ιδρύματος είναι εστιασμένες σε συγκεκριμένα προβλήματα καίριας σημασίας για τον τόπο μας και την ευρύτερη περιοχή. Επιδίωξη μας πρόσθεσε ο κ. Παπανικόλας, είναι  να συσφίξουμε τη συνεργασία μας με τους κυβερνητικούς φορείς και την οικονομία της Κύπρου, ώστε η έρευνα αριστείας που επιτελείται στο ΙΚυ να είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη χρησιμότητα και την ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας.

Ο κ. Παπανικόλας αναλύοντας στον Υπουργό την πορεία στρατηγικής ανάπτυξης του Ινστιτούτου Κύπρου, τόνισε τη σημασία των στρατηγικών συνεργασιών του ΙΚυ με κορυφαία ερευνητικά κέντρα, σημειώνοντας ότι ενισχύουν τον περιφερειακό χαρακτήρα του και το καθιερώνουν ως επιστημονικό κέντρο αριστείας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: