Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

Έρχονται οι φορολογίες


Επιπρόσθετα κονδύλια για την αποπληρωμή του φόρου ακίνητης ιδιοκτησίας, του τέλους προς τα Συμβούλια Αποχετεύσεων για το αποχετευτικό σύστημα, καθώς και των δημοτικών και κοινοτικών τελών και υπηρεσιών, θα πρέπει να εξεύρουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις, για το φθινόπωρο και πριν από το τέλος του χρόνου. 


Το Τμήμα Φορολογίας, ετοιμάζει ήδη την αποστολή ενημερωτικών επιστολών σε εκατόν πενήντα χιλιάδες ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας, για το ποσό που θα κληθούν να καταβάλουν ως φόρο ακινήτων, με βάση και πάλι τις τιμές του 1980, το αργότερο μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2015. 

Το κράτος υπολογίζει να εισπράξει συνολικά εκατό εκατομμύρια ευρώ, ενώ εάν η φορολογία πληρωθεί μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, παρέχεται στον φορολογούμενο έκπτωση ύψους δέκα τοις εκατό. 

Το δημοτικό τέλος ακίνητης ιδιοκτησίας, θα πρέπει να καταβληθεί στα ταμεία των αρχών τοπικής αυτοδιοίκησης μέχρι τις 31 Οκτωβρίου και ανέρχεται στο 0,15 τοις εκατό, επί της ακίνητης ιδιοκτησίας που κατέχει φυσικό ή νομικό πρόσωπο και βρίσκεται στα όρια του Δήμου ή της Κοινότητας, με βάση τις τιμές του 1980. 

Περιθώριο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2015, έχουν οι πολίτες για την αποπληρωμή των τελών αποκομιδής σκυβάλων και των κοινοτικών υπηρεσιών σε Δημαρχεία και Κοινοτικά Συμβούλια, ενώ η πολιτική χρέωσης διαφοροποιείται ανάλογα με την απόσταση της κάθε περιοχής από τους Χώρους Υγειονομικής Ταφής Αποβλήτων. 

Υπενθυμίζουμε ότι πέρυσι, τα νοικοκυριά κλήθηκαν να εξοφλήσουν τιμολόγια από 90 μέχρι 210 ευρώ. 

Από φέτος, πάντως, οι αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης παρέχουν τη δυνατότητα εξόφλησης των λογαριασμών σε δόσεις και προσφέρουν εκπτώσεις σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, που ανέρχονται από 15 έως 50%. 

Ενώ, οι Επαρχιακές Διοικήσεις είναι έτοιμες να εξετάσουν τις ενστάσεις που πιθανόν να υποβάλουν οι πολίτες, για το ύψος των χρεώσεων και ενδεχόμενα λάθη στη φορολόγηση. 

Τέλος, οι οφειλές προς τα Συμβούλια Αποχετεύσεων θα πρέπει να καταβληθούν μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2015, παρά το γεγονός ότι πέρυσι τα Διοικητικά Συμβούλια είχαν λάβει απόφαση για παράταση του χρόνου εξόφλησης μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου. 
Τα τέλη προς τα Συμβούλια Αποχετεύσεων, είναι ακριβότερα για ακίνητα που βρίσκονται σε περιοχές που μπορούν να εξυπηρετηθούν άμεσα από το αποχετευτικό σύστημα και φθηνότερα για ακίνητα που βρίσκονται σε περιοχές, όπου θα αρχίσουν αργότερα τα έργα


ant1iwo 

Δεν υπάρχουν σχόλια: