Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Ουρανοξύστης στο Λον δίνο τυλίχτηκε στις φλόγες


Μεγάλη φωτιά ξέσπασε σε πύργο με 27 ορόφους στα δυτικά του Λονδίνου κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ αριθμός ανθρώπων λαμβάνει ιατρική βοήθεια για τραυματισμούς από την φωτιά, σύμφωνα με την αστυνομία.

Στο σημείο βρίσκονται 40 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και 200 πυροσβέστες, ενώ η φωτιά επεκτάθηκε από τον δεύτερο όροφο του κτιρίου προς τα πάνω.
Η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 03.00 τα ξημερώματα ώρα Κύπρου. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν βρετανικά ειδησεογραφικά αρκετοί μουσουλμάνοι οι οποίοι βρίσκονταν εντός του κτηρίου γλίτωσαν γιατί εκείνη την ώρα είχαν ξυπνήσει για να φάνε ενόψει του ραμαζανιού. 
Στον ουρανοξύστη διέμεναν περί τους 300 κατοίκους. 
Η φωτιά έχει επεκταθεί από τους κάτω ορόφους προς τα επάνω και κατακαίει τον πύργο, ενώ μία στήλη μαύρη καπνού είναι διακριτή στον ουρανό του Λονδίνου, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο πύργος μπορεί να καταρρεύσει από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Ο πύργος (Grenfell Tower) βρίσκεται στην περιοχή ( Lancaster West Estate) στα δυτικά της βρετανικής πρωτεύουσας.“Ένας αριθμός ανθρώπων δέχεται ιατρική βοήθεια για τραυματισμούς, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση εκκένωσης του πύργου,” σύμφωνα με την αστυνομία.
Η αιτία που προκάλεσε την φωτιά δεν έχει διευκρινιστεί.
Εντωμεταξύ, αδιευκρίνιστος αριθμός ανθρώπων έχουν τραυματιστεί από την φωτιά που εκδηλώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα σε πύργο 27 ορόφων με διαμερίσματα που βρίσκεται στο δυτικό Λονδίνο.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ