Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

Την Κυριακή 25 Ιουνίου γεμίζει η Λευκωσία με Ηλιακά Οχήματα

Το Ινστιτούτο Κύπρου σε συνεργασία με το Δήμο Λευκωσίας, διοργανώνουν και φέτος τον πρωτοποριακό Αγώνα Ηλιακών Οχημάτων, στο κέντρο της πρωτεύουσας, για όγδοη συνεχή χρονιά.

Ο Αγώνας θα διεξαχθεί σήμερα Κυριακή, 25 Ιουνίου 2017, με στόχο να ανοίξει νέους ορίζοντες στους επιστήμονες του μέλλοντος και να προκαλέσει το ενδιαφέρον τους για τις επιστήμες, την τεχνολογία, την ανάπτυξη και την αξιοποίηση των εναλλακτικών πηγών ενέργειας.
Στον Αγώνα θα συμμετάσχουν η ομάδα της Ελληνικής Σχολής Pascal και Pascal English School με το αυτοκίνητο Solevo 5, η Τεχνική Σχολή Αγίου Λαζάρου Λάρνακας με τα αυτοκίνητα Φοίβος και Ερμής, οι SunRacers με το αυτοκίνητο SunRacer2, η Τεχνική Σχολή Παραλιμνίου με τα αυτοκίνητα Phenomenon και Quantum Leap, η Περιφερειακή Τεχνική και Γεωργική Σχολή Αμμοχώστου/Αυγόρου με τα αυτοκίνητα Hyperion 1 Hyperion 2, Hyperion 3, η Club “RA” Limassol με τα αυτοκίνητα First και Little Sunny, η Odyssey με το αυτοκίνητο ClearSkies και η Αμερικανική Ακαδημία Λευκωσίας με το αυτοκίνητο Jasmine.
Τα πρωτότυπα αυτοκίνητα που σχεδίασαν και κατασκεύασαν κυρίως μαθητές και φοιτητές με συλλέκτες που απορροφούν ηλιακή ακτινοβολία τροφοδοτώντας τους κινητήρες τους με ενέργεια, θα διασχίσουν τις οδούς Σπύρου Κυπριανού, Στασικράτους, Βασιλίσσης Φρειδερίκης, Γρίβα Διγενή και Δημοσθένη Σεβέρη.
Η εκκίνηση του Αγώνα Ηλιακών Οχημάτων θα δοθεί στις 10 το πρωί στη συμβολή των οδών Σπύρου Κυπριανού και Στασικράτους, μπροστά από το χώρο στάθμευσης της ΑΗΚ στη Λευκωσία, ενώ στις 2μμ θα ακολουθήσει η Πανηγυρική Τελετή Απονομής των επάθλων στους νικητές του αγώνα, στο προαύλιο του Δημαρχείου Λευκωσίας.

Ο Αγώνας Ηλιακών Οχημάτων που έχει καταστεί θεσμός, είναι ανοιχτός για το κοινό το οποίο μπορεί να ζήσει από κοντά τη συναρπαστική αναμέτρηση των οχημάτων που θα διασχίζουν τους δρόμους της Λευκωσίας με μόνο σύμμαχο τον ήλιο.