Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Απόπειρα φόνου εξετάζει η αστυνομία



Γύρω στις 9.30 χθες βράδυ, λήφθηκε πληροφορία στην Αστυνομία ότι 42χρονος βρισκόταν σε κατάσταση μέθης σε οικία σε χωριό της επαρχίας Λεμεσού, προκαλούσε ζημιές και έριχνε πυροβολισμούς στον αέρα. 

Μέλη της Αστυνομίας μετέβησαν στη σκηνή, όπου διαπιστώθηκε ότι ο 42χρονος τράπηκε σε φυγή πεζός, κρατώντας ένα κυνηγητικό όπλο και στη συνέχεια οχυρώθηκε πίσω από εκκλησία της περιοχής. Στη σκηνή μετέβησαν και διαπραγματευτές της Αστυνομίας, οι οποίοι προσπάθησαν να τον πείσουν να αφήσει το όπλο και να παραδοθεί. 

Σε κάποια στιγμή, ο ύποπτος άρχισε να απειλεί τους αστυνομικούς ότι θα τους πυροβολήσει, ενώ τους εξύβρισε και πυροβόλησε δύο φορές με το κυνηγητικό όπλο που κρατούσε, εναντίον μέλους της Αστυνομίας. Ο αστυνομικός τότε έριξε προειδοποιητικούς πυροβολισμούς, ενώ ο ύποπτος έριξε ακόμη δύο πυροβολισμούς και τράπηκε σε φυγή εκμεταλλευόμενος το σκοτάδι. 

Στη σκηνή μετέβη και ο Ειδικός Αντιτρομοκρατικός Ουλαμός, με επικεφαλής τον Διοικητή της ΜΜΑΔ, για επιχείρηση εντοπισμού του 42χρονου. 

Ο ύποπτος εντοπίστηκε στην οικία του μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, ενώ οι διαπραγματευτές της Αστυνομίας βρίσκονταν σε συνεχή επικοινωνία μαζί του μέχρι τη 1.15 π.μ., όπου και εξήλθε άοπλος της κατοικίας και μεταφέρθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού. 

Εναντίον του 42χρονου εξασφαλίστηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης και συνελήφθηκε και τέθηκε υπό κράτηση. 
Από έρευνα που έγινε στην οικία του στη συνέχεια, εντοπίστηκε ένα κυνηγετικό όπλο και αριθμός κυνηγετικών φυσιγγίων. 
Το ΤΑΕ Λεμεσού διερευνά την υπόθεση.




αστυνομία κύπρου