Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Μίνι καύσωνας στην Κύπρο


Μίνι καύσωνας αναμένεται να πλήξει από σήμερα την Κύπρο. Ήδη από χθες Παρασκευή, το Υπουργείο Υγείας προέβη σε συστάσεις προς αντιμετώπιση του φαινομένου.

Το Υπουργείο Υγείας συστήνει στο κοινό λόγω υψηλών θερμοκρασιών που αναμένεται αν επικρατήσουν τις επόμενες μέρες, όπως αποφεύγει τη συχνή έκθεσή του στον ήλιο όπως και την άσκοπη διακίνηση και βαριά σωματική άσκηση.
Ιδιαίτερη προσοχή συστήνει στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού όπως βρέφη, ηλικιωμένους και εγκυμονούσες και σε άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα.
Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 37 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 33 στα νότια και τα ανατολικά παράλια και γύρω στους 30 βαθμούς στα υπόλοιπα παράλια και τα ψηλότερα
Απόψε η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό, τα νότια και τα ανατολικά παράλια και γύρω στους 20 βαθμούς στα υπόλοιπα παράλια και τα ψηλότερα ορεινά.
Την Κυριακή, τη Δευτέρα και την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και να κυμανθεί σε επίπεδα ψηλότερα για την εποχή.