Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017

Δύο οι νεκροί της τραγωδίας του ΣχοινιάΤραγωδία το πρωί στον υγροβιότοπο του Σχοινιά. Ψεκαστικό ελικόπτερο ιδιωτικής εταιρείας κατέπεσε στην περιοχή με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι δύο από τους τρεις επιβαίνοντες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα τρία άτομα πλήρωμα, ο ένας απεγκλωβίστηκε αμέσως, ενώ οι άλλοι δύο απεγκλωβίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους λίγη ώρα μετά τις 10 το πρωί. Το ΕΚΑΒ που τους παρέλαβε, διαπίστωσε ότι είναι νεκροί.  Όσον αφορά τον επιβάτη που γλίτωσε, μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ η εικόνα που είχαν οι διασώστες του ΕΚΑΒ ήταν ότι εξωτερικά δεν έφερε κάποιο σοβαρό τραύμα αλλά επειδή υπήρχε ανησυχία για το ενδεχόμενο να έχει υποστεί κάποια εσωτερική αιμορραγία υποβάλλεται σε απεικονιστικό έλεγχο στο ΚΑΤ όπου μεταφέρθηκε σε κατάσταση σοκ.

Το ελικόπτερο, την πτήση του οποίου μετέδιδε live στο Facebook ένα από τα θύματα, συμμετείχε σε πρόγραμμα ψεκασμών της αντιπεριφέρειας Ανατολικής Αττικής για την καταπολέμηση των κουνουπιών. Στο protothema.gr μίλησε ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Πέτρος Φιλίππου, ο οποίος βρίσκεται επί τόπου και εξήγησε πώς σημειώθηκε η τραγωδία: «Το περιστατικό έγινε εκτός υπηρεσίας. Αφού τελείωσε τη ρίψη ο χειριστής, ένας φοιτητής που συμμετέχει σε 6μηνο πρόγραμμα στην περιφέρεια ζήτησε να κάνουν μία βόλτα για να δει τη διαδικασία. Τότε, και ο υπάλληλος ασφαλείας του υγροβιότοπου ζήτησε να μπει και εκείνος. Σύμφωνα με πληροφορίες, έπεσαν σε καλώδια της ΔΕΗ».Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ειδοποιήθηκε για το συμβάν στις 9:48 το πρωί. Επί τόπου έσπευσαν 27 πυροσβέστες με 9 οχήματα καθώς και ελικόπτερο του Ναυτικού, οι οποίοι συμμετείχαν στη δύσκολη επιχείρηση λόγω τους βαλτώδους σημείου.

Επίσης, το Πολεμικό Ναυτικό συμμετείχε στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης με ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού ( S70B, AEGEAN HAWK) και έναν δύτη, μετά από αίτημα του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης.


http://www.protothema.gr/greece/article/691022/tragodia-ston-shoinia-epese-psekastiko-elikoptero-duo-nekroi/