Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Ο καιρός στην Κύπρο

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ το απόγευμα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί θαλάσσιοι, ασθενείς και σταδιακά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν το απόγευμα νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, της ίδιας έντασης αλλά στα προσήνεμα παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι το πρωί ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, για να καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 35 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 32 στα νότια και τα ανατολικά παράλια και γύρω στους 29 βαθμούς στα υπόλοιπα παράλια και τα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, μέχρι 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά λίγο ταραγμένη, για να καταστεί αργότερα ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό, τα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 19 στα υπόλοιπα παράλια και στους 17 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Το Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με τη θερμοκρασία να σημειώνει σταδιακά άνοδο, κυρίως στο εσωτερικό και τα ορεινά, για να κυμανθεί σε ψηλότερα για την εποχή επίπεδα.