Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017

Η έκρηξη στις Βρυξέλλες θεωρείται τρομοκρατικό χτύπημα


Η έκρηξη που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό των Βρυξελλών "θεωρείται μια τρομοκρατική επίθεση", δήλωσε Ομοσπονδιακός Εισαγγελέας.
 
Σημείωσε παράλληλα ότι δεν μπορεί να αποκαλύψει αν ο ύποπτος για την επίθεση, ο οποίος εξουδετερώθηκε από στρατιώτες, είναι ακόμη ζωντανός, ενώ διευκρίνισε πως δεν έχει ακόμη κάποιο στοιχείο για την ταυτότητά του. 
 
Υπό έλεγχο βρίσκεται η κατάσταση στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό των Βρυξελλών, μετά την εξουδετέρωση του επίδοξου βομβιστή αυτοκτονίας, ο οποίος φορούσε ζώνη με εκρηκτικά, από τη βελγική αστυνομία και το στρατό.
 
Σύμφωνα με την πυροσβεστική η έκρηξη δεν ήταν έντασης τέτοιας που θα μπορούσε να είχε προκαλέσει τραυματισμούς.
 
Ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός στις Βρυξέλλες αυτή τη στιγμή εκκενώνεται με εντολή της αστυνομίας. Σύμφωνα με πηγές στρατιώτες πυροβόλησαν άνδρα από τον οποίον προεξείχαν καλώδια και φώναζε «Αλλάχ Ακμπάρ».
 
Δεν είναι σαφές εάν ο επίδοξος βομβιστής είναι νεκρός. Άλλα θύματα ή τραυματίες ή δεν υπάρχουν.
 
Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία στο Βέλγιο διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό της ταυτότητας ενός υπόπτου βομβιστή αυτοκτονίας, που πυροβολήθηκε θανάσιμα από στρατιώτες, στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό των Βρυξελλών, αφού ενεργοποίησε εκρηκτικά χωρίς ωστόσο, να τραυματιστεί κανείς.
 
“Θεωρούμε το περιστατικό αυτό, ως τρομοκρατική επίθεση,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας Έρικ Βαν Ντερ Σιπτ, ο οποίος αρνήθηκε να σχολιάσει αναφορές από αυτόπτες μάρτυρες, σύμφωνα με τις οποίες, ο άντρας φώναζε ισλαμικά συνθήματα πριν ενεργοποιήσει έναν ή δύο εκρηκτικούς μηχανισμούς που είχε μέσα σε μία βαλίτσα.
 
Ο εισαγγελείς πιστεύουν ότι ο άντρας είχε μία βόμβα που περιείχε καρφιά, ενώ απέτυχε η πυροδότηση της, όπως μετέδωσαν ΜΜΕ στις Βρυξέλλες.
 
Πηγή ΚΥΠΕ