Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Ο πατέρας απαγωγέας της 4χρονης Μαρί – Ελένης έδωσε συνέντευξη σε νορβηγικό μέσο


Εξελίξεις σημειώθηκαν στο θέμα της απαγωγής της 4χρονης Μαρί – Ελένης από τον ίδιο της τον πατέρα. 
Την πρώτη του συνέντευξη σε νορβηγικό μέσο και στον δημοσιογράφο Gordon Andersen έδωσε ο απαγωγέας της 4χρονης Μαρί – Ελένης, Leif Torkel.

Ο 48χρονος Νορβηγός που απήγαγε την κόρη του έξω από το νηπιαγωγείο της στην Λευκωσία, 55 περίπου μέρες μετά την απαγωγή σπάει την σιωπή του και ξεκαθαρίζει ότι δεν πήρε κανένας κουκουλοφόρος το παιδί του, αλλά ο ίδιος φορώντας μόνο τα γυαλιά του.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο με τον οποίο ήρθε σε επαφή το SigmaLive, ο πατέρας φέρεται να είπε ότι δέχεται βοήθεια από επαγγελματίες.
Είπε ακόμη ότι η αρπαγή δεν έγινε με κάποιον άλλον αλλά ότι την έκανε μόνος του. Η μικρή κόρη του, ήταν πολύ χαρούμενη που τον είδε είπε.

Ο Torkel ξεκαθαρίζει ότι η κόρη του, είναι Νορβηγίδα και έκανε το καλύτερο γι’ αυτήν. Δεν είπε που βρίσκεται σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, αλλά περνά την ώρα του με το παιδί του παίζοντας, περιμένοντας και κάνοντας μπάνια.

Ξεκαθαρίζει ακόμη ότι ο λόγος που την πήρε και σε καμιά περίπτωση δεν γίνεται λόγος για απαγωγή του παιδιού σύμφωνα με τον τρόπο όπου τα παρουσιάζει, είναι το καλύτερο μέλλον που θέλει ο ίδιος να της προσφέρει, αφήνοντας σαφώς αιχμές για το ότι εδώ στην Κύπρο το παιδί δεν θα έχει το μέλλον που αυτός επιθυμεί.

Αναφορικά με το που βρίσκεται, ο Νορβηγός περιορίστηκε να αναφέρει ότι δεν βρίσκεται στην Κύπρο αλλά σε μια ξένη χώρα και ότι σύντομα θα πάει στη Νορβηγία.
Είπε ακόμη ότι ειπώθηκαν πολλά ψέματα για την όλη υπόθεση και πρόσθεσε ότι στη Νορβηγία όπου θα επιστρέψει θα υπάρξει μια νέα δίκη για την μικρή Μαρί και την κηδεμονία της.
Αρμόδιοι φορείς στην Λευκωσία αναφέρουν στο SigmaLive ότι παρόλο που ο πατέρας φέρεται να παρουσιάζει το γεγονός ως μη απαγωγή, αυτό δεν αναιρεί το αδίκημα της όλης υπόθεσης, δηλαδή την απαγωγή ενός ανήλικου παιδιού από το γνώριμο και οικείο γι’ αυτό περιβάλλον που είναι η μητέρα του και η Κύπρος, χώρα στην οποία μεγάλωσε. Το γεγονός ότι το παιδί βρίσκεται σε ένα μη γνώριμο γι΄ αυτό περιβάλλον επιβαρύνει την ψυχολογική του κατάσταση, τονίζουν στο SigmaLive ίδιες πηγές.

Στην ίδια συνέντευξη μιλάει και ο δικηγόρος της μητέρας, εκφράζοντας την δική της θέση και τον εφιάλτη που ζει τους τελευταίους μήνες, μακριά από το παιδί της. 
Ο καθένας που έχει παιδιά τότε μπορεί να αντιληφθεί σε τι κατάσταση βρίσκεται η μητέρα του παιδιού, που έχει να το δει εδώ και σχεδόν δυο μήνες, δηλώνει ο δικηγόρος της Sol Elden.
Η μητέρα του απαχθέντος 4χρονου παιδιού, είναι πολύ ανήσυχη. Όπως είχε αναφέρει και τότε, είχε δει ένα μαύρο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δυο κουκουλοφόροι οι οποίοι της άρπαξαν το παιδί μέσα απ’ τα χέρια, παρά το ότι δηλώνει ο πατέρας του παιδιού, ότι δηλαδή ο ίδιος το πήρε το παιδί.

Η όλη υπόθεση τονίζει ο δικηγόρος είναι υπόθεση απαγωγής και όχι μια διαφωνία μεταξύ των γονιών. Γι’ αυτό τον λόγο έχουν στοιχειοθετήσει υποθέσεις τις οποίες επανειλημμένα έχουμε κερδίσει στα νορβηγικά δικαστήρια επισημαίνει ο δικηγόρος.

Σε καμιά περίπτωση η μητέρα δεν απήγαγε το παιδί της το φθινόπωρο του 2015 όταν νόμιμα επέστρεψε με την κόρη της στην Κύπρο, κάτι για το οποίο αποφάνθηκαν υπέρ της και οι νορβηγικές αρχές.
Η μητέρα επισημαίνεται ήρθε στην Κύπρο μέσω Σουηδίας. Ο ίδιος ο σύζυγός της τότε της είχε κρατήσει το διαβατήριο και αυτή ένιωθε παγιδευμένη εκεί και έπρεπε να επιστρέψει πίσω στην πατρίδα της όπου έχει την δουλειά της, το σπίτι της, την οικογένειά της. Σε καμιά περίπτωση δεν ήθελε να φύγει την κόρη της από την φροντίδα του πατέρα της.

Ο δικηγόρος παραπέμπει επίσης σε αποφάσεις νορβηγικών δικαστηρίων που αναφέρουν ότι το απαχθέν κορίτσι και η μητέρα του έχουν μόνιμη κατοικία στην Κύπρο από το 2013 και επομένως τα νορβηγικά δικαστήρια δεν έχουν δικαιοδοσία.

Ο δικηγόρος επισημαίνει ότι υπάρχουν όλα τα διαθέσιμα αποδεικτικά στοιχεία για την υπόθεση για την οποία θεωρείται μονόδρομος το Ανώτατο.