Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Κοφίνου. Παλαιστίνιος επιτέθηκε σε αστυνομικούς


Δύο αστυνομικοί και μια γυναίκα υπάλληλος στο Κέντρο Υποδοχής Αιτητών Ασύλου στη Κοφίνου, τραυματίστηκαν όταν τους επιτέθηκε Παλαιστίνιος που φιλοξενείται στο Κέντρο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, λίγο μετά τις οκτώ χθες βράδυ, μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Κοφίνου μετέβησαν στο Κέντρο Υποδοχής Αιτητών Ασύλου στην Κοφίνου με σκοπό με επιδώσουν κλήσεις δικαστηρίου σε αλλοδαπούς που διαμένουν στο Άσυλο.

Γυναίκα που εργοδοτείται στο Κέντρο προσήλθε στο γραφείο όπου βρίσκονταν οι αστυνομικοί και ανέφερε ότι συγκεκριμένος άνδρας από την Παλαιστίνη 32  ετών, αιτητής πολιτικού ασύλου, της επιτέθηκε αρπάζοντας την από το χέρι και τραβώντας την βίαια με στόχο να του ανοίξει την κουζίνα για να του δώσει φαγητό ενώ η κουζίνα είχε κλείσει.

Παρών στο γραφείο βρισκόταν και διερμηνέας ο οποίος άρχισε να υποβάλλει στον 32χρονο διάφορες ερωτήσεις που γίνονταν από τους αστυνομικούς.

Ο Παλαιστίνιος άρχισε να αντιδρά, να φωνάζει και να χτυπά με τα χέρια του στο σώμα του και στο γραφείο όπου βρίσκονταν οι αστυνομικοί ενώ εκστόμιζε διάφορες υβριστικές λέξεις.

Ακολούθως, ο 32χρονος έσπρωξε αστυνομικό και προσπάθησε να διαφύγει χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα καθώς συνελήφθη. Κατά τη μεταφορά του στον Αστυνομικό Σταθμό Κοφίνου ο Παλαιστίνιος προκάλεσε ζημιά στο αστυνομικό όχημα.

Ο Παλαιστίνιος κρατείται στον Αστυνομικό Σταθμό Κοφίνου και εναντίον του εξετάζεται υπόθεση επίθεσης με πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης εναντίον πολίτη, επίθεσης εναντίον αστυνομικών, αντίστασης κατά τη νόμιμη σύλληψη, ανησυχία και κακόβουλης ζημιάς σε αστυνομικό όχημα.

Η γυναίκα που εργάζεται στο Κέντρο και οι δύο αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στο Τμήμα Ατυχημάτων και Πρώτων Βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας όπου εξετάστηκαν από τους επί καθήκοντι ιατρούς.

Η γυναίκα φέρει άλγος καρπού και άνω άκρου ενώ οι αστυνομικοί φέρουν μικροεκδορές στο αριστερό και δεξιό αντιβραχίονα.

Την υπόθεση εξετάζει ο Αστυνομικός Σταθμός Κοφίνου.


Πηγή: ΚΥΠΕ