Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Διαμαρτύρονται αύριο οι ναυαγωσώστες της Πάφου


Εκδήλωση διαμαρτυρίας διοργανώνουν στις 08:30 αύριο το πρωί έξω από την Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου οι ναυαγοσώστες της Πάφου για την ελλιπή στελέχωση, όπως υποστηρίζουν.


Η Έπαρχος Πάφου Μαίρη Λάμπρου χαρακτήρισε κάπως άτοπη την προγραμματισμένη εκδήλωση διαμαρτυρίας, λέγοντας ότι η Επαρχιακή Διοίκηση καταβάλλει προσπάθεια για την αύξηση των ωρών εργασίας των ναυαγοσωστών. Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ,  φέτος έχει εγκριθεί, από το Τμήμα Προσωπικού, η πρόσληψη 39 ναυαγοσωστών σε σύγκριση με 36 που είχαν εργοδοτηθεί την περσινή χρονιά.
Κατόπιν σχετικής απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου και συνεννόησης με το Υπουργείο Εσωτερικών, είπε η κ. Λάμπρου, προωθείται η πρόσληψη επιπρόσθετων πέντε ναυαγοσωστών και εξετάζεται περαιτέρω το θέμα με το Υπουργείο.
Ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ναυαγοσωστών Πάφου Χρίστος Μαυρομάτης ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι ενώ αρχικά είχαν λάβει διαβεβαιώσεις ότι θα προσλαμβάνονταν άλλοι επτά ναυαγοσώστες, τελικά θα προσληφθούν πέντε επιπλέον απ’ αυτούς που είχαν προσληφθεί από την αρχή της χρονιάς.
Στο μεταξύ, αδικαιολόγητη χαρακτήρισε τη στάση των ναυαγοσωστών ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος, λέγοντας ότι με τη στάση τους οι ναυαγοσώστες δείχνουν να ενδιαφέρονται πώς να εξασφαλιστούν οι ίδιοι, παρά πώς θα σώσουν ανθρώπινες ζωές. 
Αν και το ωράριό τους επεκτάθηκε σταδιακά, συνεχώς ζητούν νέες αναβαθμίσεις μέχρι και μονιμότητα, είπε, υπενθυμίζοντας ότι η κατηγορία των εργαζομένων αυτών ξεκίνησε ως εποχιακή με λίγες ώρες απασχόλησης για τους καλοκαιρινούς μήνες.
Ο Δήμαρχος Πάφου είπε πως και οι τοπικές αρχές θα επιθυμούσαν να εργάζονταν όσο το δυνατόν πιο πολλοί ναυαγοσώστες, αλλά θα πρέπει να εξεταστεί το ζήτημα ανάλογα με τις ανάγκες, τις οικονομικές δυνατότητες των Τοπικών Αρχών και της κεντρικής κυβέρνησης, αλλά και των άλλων θεμάτων που θα πρέπει να επιληφθούν.

Πηγή: ΚΥΠΕ