Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Χειροπέδες σε 39χρονο για παράνομες κινήσεις πιστωτικών καρτών



Στη Λάρνακα η Αστυνομία συνέλαβε 39χρονο αναφορικά με υποθέσεις που αφορούν την δόλια χρήση πιστωτικών καρτών, ενέργεια με την οποία πραγματοποίησε συναλλαγές μέσω διαδικτύου, χρηματικού ποσού ύψους 3,877 ευρώ.


Σύμφωνα με την Αστυνομία χθες το μεσημέρι καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Λάρνακας από Λειτουργό του Τμήματος Διαχείρισης Κινδύνου της JCC Systems Ltd, που  συντονίζει τις έρευνες που αφορούν παράνομες κινήσεις πιστωτικών καρτών στην Κύπρο με τις Τράπεζες, ότι κατά τον έλεγχο ρουτίνας που διεξήγαγε μέσω του συστήματος παρακολούθησης συναλλαγών, διαπίστωσε δόλια χρήση καρτών σε διαδικτυακούς εμπόρους.

Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε δόλια χρήση πιστωτικών καρτών 35 Αμερικανικών Τραπεζών σε διάφορες ιστοσελίδες. Συνολικά μεταξύ των ημερομηνιών 16 – 22 Ιουνίου 2017 έγιναν  96 απόπειρες συναλλαγών με κλεμμένα δεδομένα πιστωτικών καρτών.

Ακόμα μεταξύ των ημερομηνιών  Ιουνίου 16 – 20 Ιουνίου 2017 έγιναν έξι επιτυχημένες συναλλαγές με κλεμμένα δεδομένα καρτών συνολικού χρηματικού ποσού 3,877 ευρώ.  

Μετά από εξετάσεις της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι στα υπό διερεύνηση αδικήματα ενέχεται άνδρας ηλικίας 39 χρόνων από τη Λάρνακα.

Εναντίον του 39χρονου εξασφαλίστηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης και έρευνας της οικίας του στη Λάρνακα. Χθες το απόγευμα ο άνδρας συνελήφθηκε στην οικία του ως ύποπτος για αδικήματα που σχετίζονται με απάτη σχετιζόμενη με ηλεκτρονικό υπολογιστή, αδικήματα σε σχέση με τον περί παρεμπόδισης και καταπολέμησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες Νόμο, απόσπαση αγαθών με ψευδείς παραστάσεις και απόπειρα απόσπασης αγαθών με ψευδείς παραστάσεις.

Ανακρινόμενος προφορικά από την Αστυνομία ο άνδρας αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στα υπό διερεύνηση αδικήματα.

Δυνάμει δικαστικού εντάλματος έρευνας διενεργήθηκε από την Αστυνομία έρευνα στην οικία του, όπου εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια τα οποία θα αποσταλούν για τις απαραίτητες επιστημονικές και άλλες εξετάσεις.

Αναμένεται ότι σήμερα ο 39χρονος θα παρουσιαστεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για έκδοση διατάγματος κράτησης του.

Πηγή ΚΥΠΕ